Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Şi DN7D este drum naţional de pământ”

Buican îl ceartă pe Ponta: „Şi DN7D este drum naţional de pământ”

În urma declaraţiilor publice ale premierului Victor Ponta conform cărora „este ruşinos pentru România să aibă drum naţional de pământ”, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican i-a adresat o interpelare, amintindu-i premierului dedublat că şi în Vâlcea există un drum naţional de pământ, care ar trebui asfaltat urgent, reprezentând o alternativă rutieră la Valea Oltului, care zilnic este aglomerată .

Sâmbătă, 12 octombrie 2013, premierul Victor Ponta a fost prezent la inaugurarea lucrărilor de modernizare a DN 29 Botoşani-Suceava, unde a menţionat: „Trebuie să facem ca în România să nu mai fie nici un drum naţional de pământ. Acesta e ultimul şi cred că e ruşinos pentru România să aibă drum naţional de pământ”, cu referire la DN24C Rădăuţi Prut-Manoleasa.

În acest context, deputatul Colegiului Nord a considerat necesar să îi aducă la cunoştinţă premierului că acel drum nu este singurul drum naţional din România de pământ şi că şi în judeţul Vâlcea, DN7D Câineni – Sălătrucu este neasfaltat şi nemodernizat.

„Mă bucur că premierul Victor Ponta şi-a manifestat public susţinerea în vederea modernizării şi asfaltării drumurilor naţionale de pământ din România. Văzând declaraţia sa, am depus o interpelare, chiar la cabinetul prim-ministrului prin care i-am adus la cunoştinţă faptul că şi în judeţul Vâlcea avem un astfel de drum naţional, cu trimitere directă la DN7D Câineni-Sălătrucu. I-am solicitat prin intermediul acestei interpelări să îmi prezinte situaţia drumurilor naţionale de pământ din România şi calendarul modernizării acestora. Vă mărturisesc că în condiţiile în care însuşi premierul va susţine în continuare această idee, avem şanse mari să vedem, în final DN7D modernizat. Aşa cum i-am prezentat şi în interpelare, sper ca Victor Ponta să înţeleagă că asfaltarea acestui drum naţional ar oferi o alternativă rutieră la Valea Oltului şi ar reprezenta şansa comunităţilor din Ţara Loviştei de a dezvolta agroturismul” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.