Acasă Politică Senatorul Romulus Bulacu consideră, în continuare, că reducerea contribuţiei la Pilonul II...

Senatorul Romulus Bulacu consideră, în continuare, că reducerea contribuţiei la Pilonul II de pensii este greşită şi nocivă

Recent, senatorul PNL Romulus Bulacu i-a cerut ministrului Lia Olguţa Vasilescu explicaţii privind reducerea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

„Reducerea contribuţiei la Pilonul II de pensii, de la 5,1 la 3,75 %, operează începând din ianuarie 2018, concomitent cu transferul contribuţiilor de asigurări sociale de la angajator la angajat”, a reamintit reprezentanta PSD, menţionând că „în situaţia în care angajatorii nu au majorat corespunzător venitul brut al angajatului, contribuţiile pentru Pilonul II au scăzut”.

Olguţa Vasilescu a mai făcut cunoscut că, în trimestrul I din 2018, media numărului de participanţi pentru care s-au efectuat viramente a fost 4.044.846, faţă de 3.907.982 – în aceeaşi perioada a anului 2017. Şi media sumelor virate ar fi crescut, de la 577.704.563 lei (trim. I 2017), la 608.687.496 lei (trim. I 2018). „Reducerea veniturilor care constituie baza de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale duce la reducerea virărilor atât la Pilonul I, cât şi la Pilonul II”, a concluzionat social-democrata. Aceste explicaţii nu au reuşit să convingă pe senatorul PNL de Vâlcea care, în continuare, consideră că măsura Guvernului a fost una greşită şi nocivă atât pentru salariaţi, cât şi pentru mediul de afaceri din România.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.