Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Romulus Bulacu cere clarificări în privinţa legii salarizării unitare

Întrebarea senatorului Romulus Bulacu, legată de legea salarizării unitare, i-a fost adresată ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„Având în vedere proiectul Legii salarizării unitare, care prevede creșteri salariale de până la 140% în anumite situații, cu autoritatea de care dispuneți, vă rog să-mi comunicați care sunt analizele financiare pe care se bazează aceste majorări, ținând cont că reducerile fiscale au determinat scăderea considerabilă a veniturilor și dacă aceste majorări vor genera o reducere a numărului de posturi în sistemul bugetar?”

Senatorul liberal a mai vorbit şi despre criza vaccinurilor

O altă întrebare, adresată de această dată ministerului Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, a avut ca tema centrală criza vaccinurilor din România:

„Sistemul sanitar românesc se confruntă cu una din cele mai grave crize din ultimii 20 de ani-lipsa vaccinurilor destinate nou-născuților și copiilor. An de an această carență în sistemul de sănătate ia amploare, în anul 2017 România ajungând să se confrunte cu focare de rujeolă. Cu toate că încă din luna ianuarie, conform declarațiilor dumneavoastră, cunoșteați această situație pe care ați catalogat-o ca fiind „dezastruoasă”, astăzi statistica indică 24 de decese cauzate de rujeolă. Abia în luna aprilie, după epuizarea stocurilor de vaccinuri, ați demarat achiziția de noi doze.

Din fericire, în județul Vâlcea, nu au fost înregistrate cazuri. Vaccinurile sunt insuficiente având în vedere numărul mare de cereri, iar dozele existente sunt folosite ca rezerve în cazuri de urgență. Pe cale de consecință, domnule ministru, având în vedere situația menționată, inadmisibilă pentru o țară europeană, în secolul XXI, vă rog să-mi comunicați: De ce nu există un plan de achiziționare a acestor vaccinuri pentru a fi distribuite la timp medicilor de familie, în condițiile în care aceștia au obligația de a asigura vaccinarea?
Cine este responsabil pentru declanșarea epidemiei de rujeolă?
Care este termenul de rezolvare a acestei situații, respectiv distribuirea vaccinurilor în vederea acoperirii numărului de cereri?
Care este situația actuală a Institutului Cantacuzino?
Care sunt măsurile pe care Ministerul le va lua pentru a pune capăt acestei crize și pentru a preveni pe viitor această situație, achiziționarea în regim de urgență adoptată de dumneavoastră dovedindu-se a fi tardivă și ineficientă?”.