Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Romulus Bulacu ATACĂ administrația locală din Voineasa: “Munţii noştri aur poartă”, noi schiem din poartă-n poartă

Din păcate, amatorii de schi din judeţul nostru vor trebui să plece în alte locuri anul acesta pentru a se putea bucura de hobby-ul preferat. Pârtia de la Voineasa, cu un potențial imens pentru dezvoltarea acestui judeţ, rămâne închisă. Echipamente de multe milioane de euro vor mai aștepta un an pentru a fi puse în funcţiune.

Lipsa de viziune şi predictibilitate a autorităţilor locale şi judeţene și-a spus cuvântul. La începutul acestei săptămâni, nu s-a prezentat nici măcar un ofertant pentru licitația organizată în vederea administrării domeniului schiabil TRANSALPINA SKI RESORT de la Obârșia Lotrului. Am atras atenţia autorităţilor încă de la sfârşitul anului trecut că ne vom confrunta cu o astfel de situație. O investiţie modernă de peste 34 mil de euro, plătită din taxele şi impozitele cetăţenilor este inutilizabilă din cauza incompetenţei autorităţilor. Primăria Voineasa era depășită de managementul acestui proiect, iar Consiliul Județean, în această problemă a manifestat indiferență și indolență. Neimplicarea administrației județene are efecte dramatice pentru economia Vâlcii. Președintelui CJ, deși îi place să taie panglici pentru toate drumurile comunale, se sustrage atributului de monitorizare şi susţinere cu specialiştii din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean, în vederea derulării procedurii de atribuire a administrării acestui proiect din comuna Voineasa. În perioada în care preşedintele CJ Vâlcea avea datoria morală de a asigura concretizarea licitației, el era ocupat cu instituirea unei taxe de 1 % pe cifra de afaceri pentru operatorii din turism, cei care au cel mai mult de suferit în acest moment. Dacă aceasta este strategia PSD pentru dezvoltarea turismului, vai de viitorul acestui judeţ!

Nu mai am pretenția ca actuala administrație a Consiliului Județean să facă lobby pentru modernizarea județului, ci măcar să continue investițiile existente. Pârtia de schi Transalpina Ski Resort, pentru care ne-am zbătut cu toții, conștientizând importanța vitală pentru dezvoltarea turismului și economiei vâlcene, a devenit un eșec marca PSD.

Sezonul trecut, în numai o săptămână, pârtia a atras peste 7000 de turiști, iar în 4 ani peste 60.000. Anul acesta, ne uităm cu regret la Valea Prahovei şi ne gândim că deşi “munţii noştri aur poartă”, noi schiem din poartă-n poartă.