Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Jurcan joacă „alba-neagra” cu Mircia Gutău

EZITARE. Dorel Jurcan, senator PDL, nu pare deloc dispus să ofere, ipotetic, funcţia de preşedinte al partidului, ca gest de onoare politică. Pătruns de semnificaţia calităţii pe care o ocupă în interiorul partidului, parlamentarul a spus, de la înălţimea scaunului de şef al formaţiunii politice, că preşedinţia nu se obţine „aşa pe la colţuri, ea trebuie câştigată prin alegeri”. Dacă ne aducem bine aminte, şi chiar nu am uitat nici amănuntele, Dorel Jurcan îi datorează mare parte din ascensiunea sa politică fostului primar, iar el nu este deloc un caz singular în PDL.

Şeful PDL Vâlcea, Dorel Jurcan, a declarat, recent, că nu s-a gândit să-i predea ştafeta la preşedinţia partidului fostului primar Mircia Gutău, plecând de la principiul că dacă şi-ar dori revenirea pe această poziţie, „trebuie să o câştige în urma votului”. În plus, el a menţionat că nu i se pare justificată supărarea lui Gutău pe actualul primar, precizând că dacă Rădulescu nu a amintit de proiectele începute de predecesorul său „e doar o scăpare”.  „În cazul în care Mircia Gutău va reveni în PDL, îi vom oferi şefia partidului în condiţii legale. Trebuie să vedem dacă hotărârea judecătorească, mai exact dacă are voie sau nu. Dar nu putem noi să ştim ce va face Mircia şi nici nu putem să-l îndreptăm spre un alt culoar, în cazul în care el are cu totul alte obiective. Sunt ferm convins că fostul primar a fost, este şi a rămas pedelist. În PDL, preşedinţiile pentru judeţeana de partid nu se iau ca într-un bar, la o masă.  Ele se obţin prin vot, vor avea loc alegeri, dacă se impune. Schimbarea unui preşedinte de organizaţie poate avea loc în trei condiţii: ca urmare a unor rezultate foarte proaste, după un exerciţiu electoral, prin declaraţii care aduc grave prejudicii formaţiunii partidului sau la alegerile la termen, din patru în patru ani. Putem găsi o formulă în care Mircia Gutău să fie preşedinte onorific sau co-preşedinte…. Sunt  mai multe modalităţi. Fostul primar ar putea fi numit city manager sau consilier”, a menţionat el.

Parlamentarul a dezvăluit şi câteva frânturi din dialogul avut cu Mircia Gutău la Ştrandul Ostroveni în ziua punerii în libertate a ex-edilului râmnicean. El a recunoscut că fostul primar este mai mult decât nemulţumit de faptul că nu se vorbeşte de proiectele sale şi nu se pronunţă numele lui, atunci când acestea sunt inaugurate. „Eu nu cred că Romeo Rădulescu, e un lucru pe care Mircia mi l-a spus, a interzis constructorilor să pomenească numele Gutău”, a precizat parlamentatul. Ba, chiar, senatorul Jurcan a încercat din răsputeri să-l scoată basma curată în ochii opiniei publice pe Romeo Rădulescu, susţinând că dacă acesta nu a pomenit numele ex-edilului este pentru că, vezi Doamne, „i-ar fi scăpat”.

Spiritul de echipă

În apărarea actualului primar a sărit şi deputatul Samoil Vîlcu care a menţionat: „Tema de campanie a edilului PDL au fost proiectele lui Mircia Gutău, aşa că nu cred răutăţile care se spun”. Din păcate însă, se vorbeşte pe la colţuri, Rădulescu a uitat programul care l-a ajutat să devină primar, bazat în cea mai mare parte pe proiectele lui Gutău, şi a început să-şi aroge merite care nu-i aparţineau.

Şi pentru a demonstra că cei care susţin că Rădulescu ar fi greșit faţă de Gutău greşesc în aprecieri, Dorel Jurcan a menţionat: „Cred că trebuie să ne desprindem de aceste lucruri că un primar trebuie să-l laude pe altul pentru ce a făcut. Facem pentru oameni şi nu trebuie să ne lăudăm. Nu contează cine a făcut. Oricum, în toate sondajele pe care le-am făcut l-am pus şi pe Gutău, dar Rădulescu stă şi el foarte bine”. În total dezacord faţă de cele menţionate de senatorul PDL, Sorin Zamfirescu a menţionat: „Corect. Nu trebuie să te mândreşti cu pumnii în piept pentru ce ai făcut, dar nici altul nu trebuie să vină să-şi însuşească lucrurile făcute de fostul primar. Nu e bine aşa. Este foarte clar că domnul Gutău trebuie să vină să discutăm în detaliu despre revenirea în partid. Doamna Udrea nu a spus ceea ce a spus pentru a pune pe cineva la punct, ci a făcut o recomandare. În special pentru conducerea de aici, nu pentru cea de la Bucureşti. Şi bine a făcut. Mie îmi e greu să cred că Mircia Gutău va părăsi o formaţiune care l-a ajutat şi pe care a ajutat-o atât de mult. S-ar putea întâmpla, există un proces la CEDO, ca el să fie reabilitat şi să nu se mai pună nici problema candidaturii la Primăria Râmnicului. În acest caz, lucrurile se răstoarnă complet”, a apreciat deputatul PDL.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU