Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Dorel Jurcan are un raport de activitate bogat

ACTIVITATE. Candidatul ARD în Colegiul senatorial Râmnicu Vâlcea, Dorel Jurcan, se poate lăuda ca un raport de activitate bogat, care stă mărturie că parlamentarul a fost preocupat, în permanenţă, de a rezolva problemele cetăţenilor. Senatorul Jurcan a adresat zeci de întrebări şi interpelări şi a iniţiat o multitudine de propuneri legislative, pentru a răspunde solicitărilor venite din partea cetăţenilor.  

Dorel Jurcan susţine că nu-i stă în caracter să se laude cu faptele sale şi că a ales să-i lase pe cei din jurul său să privească obiectiv acţiunile sale.  „Astăzi, vin în faţa dumneavoastră cu un scurt raport de activitate. Dumneavoastră,  cetăţenii acestui colegiu, sunteţi cei care trebuie să decideţi dacă v-am reprezentat bine sau rău. Poate că discreţia mea a fost luată drept inactivitate. Dar tot ceea ce am făcut poate fi verificat pe www.senat.ro în fişa mea personală. Sau, şi mai bine, la cabinetului meu senatorial, unde am notat problemele pe care mi le-aţi adus la cunoştinţă. La unele am găsit rezolvare, la altele nu. Iar la cele la care nu am găsit rezolvare, am adresat întrebări şi interpelări şi nu în ultimul rând am iniţiat propuneri legislative care să răspundă solicitărilor dumneavoastră. Pe scurt, aş vrea să vă reamintesc, dumneavoastră, cetăţenilor din Rm. Vâlcea, Păuşeşti-Măglaşi, Vlădeşti, Băile Olăneşti, Mihăeşti, Ocnele Mari şi Băile Govora, că am  încercat să  rezolv problemele supuse atenţiei în cadrul întâlnirilor cu cetăţenii şi în cadrul audienţelor. Astfel, în cele 60 de întrebări şi interpelări am pus problema DJ 656A, DN 64 A, a construirii unui sediu nou pentru grădiniţa din Băile Olăneşti, un apel pentru alocarea de fonduri Clinicii Balneofizioterapeutice din Călimăneşti”, a precizat parlamentarul.

De asemenea, senatorul Jurcan nu a omis nici problema alunecărilor de teren din judeţul nostru sau cea a subvenţiilor din agricultură. De la tribuna Senatului, el a vorbit despre nevoile din sistemul educaţional şi sanitar, sesizând  inadvertenţe legislative sau solicitând detalii privind aplicarea legilor în vigoare. „Am sprijinit necondiţionat proiectele primarilor la Ministere. Şi nu numai pe cei din Colegiul nostru. Pentru că prioritară în activitatea mea a fost dezvoltarea judeţului pe care îl reprezint.  În aceşti 4 ani de mandat am făcut parte din Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, Comisia economică, industrii şi servicii  şi Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989”, a conchis candidatul ARD în Colegiul Râmnicu Vâlcea.

Propunerile care au devenit legi

Din totalul celor 36  de iniţiative legislative, care aparţin senatorului Dorel Jurcan, patru au devenit legi, iar una este în curs, fiind deja adoptată la Senat. Iată cele mai importante propuneri legislative ale parlamentarului democrat-liberal: • Propunere legislativă de modificare şi completare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale – a devenit Legea 129/30.06.2010 • Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.69/2000, legea educaţiei fizice şi sportului, publicată în M.O. nr.200 din 9 Mai 2000, cu modificările şi completările ulterioare Adoptat de Senat • Propunere legislativă pentru modificarea alin.(2) al art. 33 din Legea nr.411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare –  a devenit Legea 241/07.12.2010 publicată în M.O. 828/10.12.2010 • Propunere legislativă privind cooperarea României cu Oficiul European de Poliţie (Europol) – a devenit Legea 55/19.03.2012 • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.258/29.04.2002 privind declararea zilei de 22 decembrie Ziua Libertăţii României – a devenit Legea 273/07.12.2011.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU