Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Cotescu se declară nemulţumit de împărţirea banilor la primării

În cadrul unei emisiuni a unuia dintre posturile locale de televiziune, senatorul liberal, Marin Adrănel Cotescu, i-a reproşat preşedintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea, că a împărţit în mod discreţionar fondurile primite de judeţul nostru pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Senatorul liberal a prezentat prin calcule şi grafice disproporţia uriaşă dintre banii pe care i-au primit primarii Partidului Social Democrat şi sumele alocate primarilor Partidului Naţional Liberal.

Într-adevăr, dintre cele 9,553 de milioane de lei, aleşii locali ai PSD au primit 6,403 milioane de lei, adică 67% din sumă, în condiţiile în care conduc doar 31 de primării din judeţ, acestea reprezentând doar 35%. Pe de altă parte, primăriile cu edili liberali, în număr de 42, respectiv 47%, au trebuit să se mulţumească doar cu 2,550 milioane de lei, ceea ce înseamnă 27% din suma totală.

În aceste condiţii, senatorul Cotescu i-a solicitat preşedintelui CJ să prezinte criteriile după care a împărţit aceste fonduri. Printr-o intervenţie telefonică, Ion Cîlea, vizibil deranjat de acuzaţiile aduse, a menţionat generic că aceşti bani i-a împărţit în funcţie de vechimea contractului şi de stadiul lucrărilor efectuate, spunându-i senatorului să îşi vadă de treburile sale din Senatul României. Mai mult decât atât, preşedintele CJ a accentuat că toţi primarii PSD au muncit mai mult decât ceilalţi primari din judeţ, au avut constructori mai buni şi că era normal să primească mai mulţi bani.

În replică, parlamentarul vâlcean a menţionat că nu au fost respectate criteriile din OUG 28/2013 pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi că modalitatea abuzivă de împărţire a fondurilor de către Ion Cîlea a fost făcută strict după culoarea partidului, fiind evident favorizaţi primarii PSD-ului şi nedreptăţiţi toţi ceilalţi primari vâlceni.

Senatorul Cotescu a adăugat că îşi va retrage acuzaţiile privind modul discreţionar în care preşedintele PSD a împărţit fondurile doar atunci când acesta îi va indica ce criterii a folosit în mod concret şi ponderea acestora, în conformitate cu prevederile normelor metodologice ale OUG 28/2013.