Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Coca vrea CONSENS POLITIC pentru autostrada Sibiu-Piteşti

Senatorul PSD Vâlcea Laurenţiu Florian Coca, vicelider al grupului social-democraţilor din Senat, invită forţele politice din judeţ să conlucreze în vederea pregătirii legăturii rutiere dintre Râmnicu Vâlcea şi viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti.

„Aşa cum au anunţat deja atât domnul prim-ministru Victor Ponta cât şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, autostrada Sibiu – Piteşti se va realiza şi este o prioritate pentru Guvern. Dar legătura Râmnicului cu acest tronson ne revine nouă aici, pe plan local, trebuie identificate toate soluţiile şi variantele astfel încât municipiul Râmnicu Vâlcea să fie conectat la această rută. În acest sens, adresez o invitaţie tuturor forţelor politice care compun Consiliul Judeţean şi administraţiilor locale pentru ca împreună cu specialişti în domeniu să ne aşezăm la masă şi să alegem varianta optimă, pentru că, geografic vorbind, acest tronson de autostradă va trece la aproximativ 25-30 de kilometri de Râmnic. Să nu ne trezim în situaţia de a avea autostrada Sibiu- Piteşti, dar Râmnicul să rămână pe dinafară”, a afirmat parlamentarul vâlcean.

Liderul PSD a mai afirmat că această legătură dintre Râmnicu Vâlcea şi viitoarea autostradă poate fi gândită şi ca o viitoare centură de est ocolitoare a municipiului.

În urmă cu o săptămână, ministrul Transporturilor şi premierul Victor Ponta au prezentat Master Planul General de Transporturi, potrivit căruia tronsonul de autostradă Sibiu-Piteşti este prioritar pentru Guvern.