Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Adrănel Cotescu încurajează încălcarea legii

INDOLENŢĂ. Atitudine condamnabilă a senatorului liberal Adrănel Cotescu la o şedinţă a aleşilor judeţeni ai USL Vâlcea, şedinţă ce a avut loc la Consiliul Judeţean. El şi-a încurajat colegii din PNL să încalce legea şi să-l şantajeze pe preşedintele Ion Cîlea, până vor obţine avantajele politice pe care le urmăresc.  

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Şedinţa consilierilor judeţeni USL a fost una cu scântei, liberalii fiind puşi pe harţă şi având un scop precis: de a-i forţa mâna lui Ion Cîlea să cedeze presiunilor impuse de liderul PNL Vâlcea. Cel mai vocal dintre „gălbejiţi” a fost nimeni altul decât senatorul Adrănel Cotescu (înlocuitorul delegat al lui Buican, care a fugit încă o dată de responsabilităţi), un individ care, înainte să ajungă în Parlamentul României, abia scotea câteva cuvinte din gură şi alea bâlbâite. Acum însă, cu un tupeu fără margini şi o indolenţă dusă la extrem, Cotescu s-a dat în stambă la Consiliul Judeţean, urlând şi schimonosindu-se ca o femeie aflată în chinurile „facerii”.

La început, senatorul PNL al Colegiului Rm. Vâlcea i-a solicitat, pe un ton imperativ, preşedintelui Cîlea să îi prezinte numărul proiectelor europene şi guvernamentale şi stadiul de implementare al acestora. Nu l-a lăsat însă să vorbească prea mult, pentru că penelistul Adrănel Cotescu a început să urle cât îl ţineau plămânii şi să se laude el cu finanţările alocate judeţului Vâlcea de pe vremea cât era director al Direcţiei de Dezvoltare în Construcţii din Ministerul Transporturilor. Era clar că liberalul se afla într-o vădită campanie electorală. Asta pentru că, lui Cotescu i-a intrat în cap că poate ajunge primarul Râmnicului, el intenţionând să-i ia locul arestatului Emilian Frâncu şi la partid şi la primărie.

Apavilul, eternul „măr al discordiei”

Scandalul a atins cote alarmante însă în momentul în care s-a ajuns la discutarea problemei Apavilului. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a încercat să le explice liberalilor că s-au făcut o serie de erori în momentul în care s-au desemnat reprezentanţii în AGA şi în Consiliul de Administraţie al Apavil. Mai mult, în cazul nominalizării liberalului Ovidiu Samson în CA s-a încălcat flagrant legea, el neîndeplinit condiţiile impuse. În Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/2011 scrie foarte clar ce paşi trebuiau urmaţi pentru desemnarea membrilor Consiliului de Administraţie şi al directorului general de la Apavil. Problema este că aceşti paşi legali nu au fost întrutotul urmaţi, pentru că unul dintre liberalii desemnaţi pentru CA nu a primit girul firmei BDO, la fel ca ceilalţi. S-a încercat de patru ori schimbarea sa, dar de fiecare dată ex-viceprimarul Gheorghe Ioniţă a pus beţe-n roate, neprezentându-se la şedinţele Adunării Generale a Acţionarilor.

Puşi în faţa unei situaţii evident ilegale, liberalii refuză să intre în legalitate şi continuă să-l şantajeze pe Ion Cîlea, doar-doar acesta va ceda şi le va ceda candidatura la Primăria Râmnicului sau va semna protocolul USL. „Nu este nimic ilegal. Noi avem un Consiliu de Administraţie legal numit, care funcţionează, care şi-a intrat în atribuţii şi lăsaţi-i să lucreze. Faceţi ce demersuri vreţi…!” – a spus Cotescu. În momentul în care senatorul Cotescu a rostit aceste fraze, preşedintele Ion Cîlea şi-a ieşit din fire şi l-a acuzat pe senatorul PNL că încurajează ilegalităţile: „Sunteţi în legislativul României dvs. şi vă învăţaţi colegii să încalce legea. Îmi pare rău acum, domnule Cotescu, că v-am susţinut în campania electorală de la alegerile parlamentare şi că v-am permis să vă folosiţi de numele şi de poza mea pe bannerele dvs. Nu câştigaţi niciodată fără ajutorul meu şi nu trebuia să vă ajut”.   Şantajul liberal continuă…   Şantajul politic la care este supus pesedistul Ion Cîlea a devenit mult mai evident la finalul întâlnirii de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Acesta a afirmat că pentru a nu pierde finanţarea europeană pentru proiectul de apă şi canalizare al Apavil va fi necesară întrunirea unei şedinţe a ADI APA, acolo unde primarii localităţilor vâlcene trebuie să aprobe tariful unic impus. Hotărârea trebuie adoptată în unanimitate şi cu o prezenţă de 100%, însă liberalii au anunţat deja că „este posibil” ca unii primari PNL să nu se prezinte. Nu este prima dată când edilii penelişti lipsesc de la şedinţele ADI APA după ce şeful lor de partid „le-a interzis” să se prezinte. Acum, senatorul PNL Adrănel Cotescu i-a spus verde-n faţă lui Cîlea că primarii liberali „poate sunt şi ei supăraţi de ceva” şi vor lipsi de la şedinţa ADI APA. Sigur, dacă până atunci Ion Cîlea va ceda şantajelor liberale, este posibil ca edilii să-şi facă simţită prezenţa. Dacă nu, Dumnezeu cu mila!