Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Adrănel Cotescu îi cere lui Ponta implicare în cazul Oltchim

În urma discuţiilor recente purtate la Consiliul Judeţean Vâlcea şi continuate la Ministerul Economiei, de către sindicate şi reprezentanţi locali ai judeţului Vâlcea, legate de situaţia Oltchim, senatorul liberal Marin Adrănel Cotescu, sesizând că problema redresării combinatului chimic este de competenţa guvernului în ansamblul său, a adresat o interpelare primului ministru şi ministrului delegat pentru buget.

„Domnule Prim-Ministru, situaţia Combinatului Chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea continuă să fie o problemă vitală pentru Vâlcea şi locuitorii acestui judeţ şi, în acelaşi timp, de interes naţional pentru care nu s-a găsit încă o soluţie. Numeroasele demersuri făcute până în prezent la miniştrii din cabinetul dumneavoastră nu au avut finalitatea dorită. Intr-adevăr, posibilităţile acestora de a de a acţiona sunt limitate. Ministerul Economiei ar fi abilitat într-o astfel de situaţia să realizeze cel mult un plan tehnic, economic de redresare, iar Ministerul Finanţelor Publice este colectorul de fonduri, şi nicidecum nu are puterea de a decide destinaţia acestora.

În aceste condiţii, vă rog să constataţi, domnule Prim-Ministru, că dumneavoastră sunteţi singurul care poate, în acest moment, să dispună măsuri viabile, luate în Guvern, în vederea redresării situaţiei Oltchim, în scopul de a face din acest combinat chimic un obiectiv tentant pentru o viitoare privatizare de succes.

Prin urmare, vă rog, să îmi comunicaţi, domnule Prim-ministru, care este poziţia dumneavoastră faţă de situaţia mai sus enunţată şi ce demersuri concrete veţi dispune pentru a asigura funcţionarea la o capacitate care va face posibilă trecerea Combinatului Chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea la o activitate rentabilă.”

De asemenea, senatorul liberal i-a atras atenţia şi ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea, solicitându-i acestuia ca, la construirea bugetului pe anul viitor să considere Oltchim o prioritate şi să aloce sumele necesare, întrucât, prin intermediul ministerului pe care îl conduce, este abilitat să hotărască destinaţia fondurilor colectate de Ministerul Finanţelor Publice.