Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senator Claudia Banu: „În curând, șoferii vor putea afla, la cerere, tot istoricul sancțiunilor rutiere primite, în format digital”

„O nouă propunere legislativă votată azi ajută la digitalizarea serviciilor din România. Am acordat votul favorabil unui proiect care prevede ca posesorii permisului de conducere să poată avea acces la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice.
În prezent, certificatele aferente istoricului sancţiunilor de circulaţie pe drumurile publice se eliberează numai la cererea depusă la sediul serviciului poliției rutiere din județul care are în evidență conducătorul auto, în termen de 10 zile lucrătoare de la depunerea cererii.
Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este absolut necesară în condițiile în care, potrivit legislației rutiere, la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul.
Prin acest proiect, conducătorii auto vor avea acces direct la toate sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în cazul amenzilor, cât și în cazul punctelor de penalizare. Astfel, șoferii vor putea vizualiza și descărca un certificat online care să conțină amenzi sau puncte de penalizare primite. Certificatul este generat doar în momentul în care este solicitat de titularul permisului de conducere. Acesta se eliberează în format digital.
Toate detaliile proiectului pot fi parcurse pe linkul: https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=24732&fbclid=IwAR0w98CIjgj-vaVLK-NvI8Xo4xPlpF_ueGAbRAj9ngwSB7JdnQRPMJA4StQ, cu mențiunea că votul final va fi acordat la Camera Deputaților” a transmis senatorul PNL de Vâlcea, Claudia Mihaela Banu.