Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dumitru Persu: „Voi milita în permanenţă pentru a merge separat în 2016 la alegerile locale”

OPINII. Veteranul din conducerea PSD Vâlcea crede că tărie că social-democraţii au forţa necesară să câştige alegerile din 2016 singuri. Mai mult, Persu este de părere că Ion Cîlea „trebuie neapărat” să mai candideze pentru un mandat în fruntea Consiliului Judeţean Vâlcea.

De fiecare dată când iese în public, secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu, nu se poate abţine să nu facă declaraţii incendiare, ironizându-şi şi discreditându-şi adversarii politici. Cu prilejul alegerilor din cadrul organizaţiei de femei a PSD Rm. Vâlcea, Dumitru Persu a lansat un atac, subtil ce-i drept, la adresa primarului Râmnicului, Emilian Frâncu, cel care a fost recent condamnat penal pentru luare de mită. „Intrăm într-o etapă extrem de dificilă la capitolul activităţi politice, începând cu alegerile europarlamentare, continuând cu cele prezidenţiale şi terminând cu cele parlamentare şi locale. Am răzbit în aceste bătălii prin muncă, pasiune şi sacrificarea timpului liber, timpului cu familia, dar şi prin eforturi financiare. Nu am avut ce au avut alţii din plin şi mă refer aici la resursele financiare pe care ştiţi cum le-au făcut. A trebuit să ne descurcăm cu puţinul pe care l-am avut. Noi am făcut aşa, alţii au făcut prin pile, relaţii, sponsorizări şi mită şi de aceea, acum, străbat şi cutreieră drumurile puşcăriilor şi tribunalelor. Noi la aşa ceva nu ne-am pretat niciodată, indiferent de ceea ce au spus unii într-o politică mârşavă pe care au avut-o vizavi de conducerea organizaţiei judeţene e PSD” – a spus Dumitru Persu.

Persu: „Vom câştiga la pas alegerile europarlamentare”

Secretarul executiv al PSD Vâlcea este de părere că Ion Cîlea „trebuie neapărat” să candideze şi la alegerile din 2016, deşi mulţi sunt cei care-l contestă, susţinând că ar trebui să le facă loc altor politicieni mai tineri. Mai mult decât atât, Dumitru Persu speră ca viitoarea campanie electorală pentru locale să nu mai fie nevoiţi să le facă campanie electorală şi liberalilor, considerând că PSD trebuie să meargă singur pe buletinele de vot. „Să nu uitaţi că în această perioadă trebuie să fim alături de Ion Cîlea care este singurul om politic care ne poate asigura un succes sigur, cert. Trebuie să-l sprijinim în toate acţiunile şi mai ales în 2016 când va trebui să candideze din nou pentru funcţie de preşedinte al Consiliului Judeţean. Ion Cîlea este cel mai curat şi cinstit lider politic din Vâlcea, să fiţi convinşi de acest lucru. O să vedeţi că vom câştiga la pas alegerile europarlamentare, chiar dacă ne vom bate cu aliaţii liberali din USL. Noi ne vedem de treaba noastră, de punctul la care trebuie să ajungem. Dacă mă va ajuta «Demiurgul» voi milita în permanenţă pentru a merge separat în 2016 la alegerile locale. Trebuie să ne pregătim clar pentru toate candidaturile posibile. Trebuie să stabilim reprezentanţii PSD în toate secţiile de votare care sunt de o importanţă covărşitoare în stabilirea corectă a rezultatelor. Am militat mereu pentru profesionalizarea activităţii politice şi avem nevoie de peste 300 de specialişti, nu trebuie să mergem la voia întâmplării” – a mai spus Dumitru Persu.