Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Se cere demisia prefectului de Vaslui, vâlceanul Radu Renga

El opreşte oamenii să participe la protestul împotriva exploatării gazelor de şist

În localitatea vasluiană Siliştea – Pungeşti s-a format un adevărat lanţ uman împotriva amplasării utilajelor de explorare. Vasluienii, printre care se regăsesc şi copii, protestează faţă de exploatarea gazelor de şist, sute de săteni din Siliştea considerând că în acest fel vor opri exploatările. Protestatarii stau în genunchi, se ţin de mână şi scandează „Hoţii!”. Din câte se pare, chiar în acel loc urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor. Până acum, patru protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale,

Protestul este unul extrem de tensionat, iar pentru acest lucru s-au deplasat la faţa locului un număr impresionant de jandarmi. Vâlceanul Radu Renga, cel care a fost detaşat ca prefect la Vaslui, a declarat la o emisiune televizată că jandarmii sunt obligaţi să intervină în caz de răzmeriţă. „Sunt nişte legi care trebuie să fie respectate. Iniţial, demonstraţia început paşnic. Atâta timp cât ordinea publică şi drumurile publice sunt afectate, jandarmii sunt obligaţi să intervină pentru a restabili ordinea. Autorităţile intervin strict pe legile româneşti. Protestatarii trebuie să înţeleagă că legea trebuie să fie aplicată” – a declarat prefectul de Vaslui, Radu Renga.

Pe de altă parte, deputatului Partidului Verde, Remus Cernea, i-a cerut în direct demisia prefectului Radu Renga, acuzându-l că opreşte oamenii din alte sate să meargă la proteste.

Trebuie să menţionăm, în final, că Radu Renga a fost subprefect şi, ulterior, prefect al judeţului Vâlcea în perioada 2007 – 2008.