Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SABOTAJ ÎN USL LA GOVORA

RĂZBOI. Primarul liberal Mihai Mateescu refuză să se întâlnească cu preşedinta PSD Govora, Daniela Oteşanu, pentru a stabili lista comună de consilieri locali. El susţine că nu şi-o doreşte pe aceasta în Consiliul Local Govora, neştiind însă că pesedista refuză să fie consilier local într-o primărie condusă de el. Între timp, edilul penelist a fugit cu pâra la liderii social-democraţi vâlceni, minţind că Daniela Oteşanu va trece în tabăra PDL, sabotându-i acesteia încercările de a obţine locuri eligibile pentru consilierii pesedişti.

O nouă localitate cu probleme pentru liderii USL Vâlcea. Este vorba de staţiunea Băile Govora, unde între liberali şi pesedişti se duce un război pe „viaţă şi pe moarte”. Primarul localităţii Govora, biciclistul politic penelist (acum) Mihai Mateescu, nu o poate suporta sub nicio formă pe lidera PSD Govora, Daniela Oteşanu, jignind-o ori de câte ori are ocazia şi sabotând-o. Edilul nu s-a sinchisit să organizeze o negociere în cadrul USL-ului pentru stabilirea listei comune de consilieri locali, deşi era una din atribuţiile sale să facă acest lucru. Pe acest fond, primarul liberal – biciclist politic cu state vechi – a început să dea declaraţii în presă, susţinând că refuză categoric să o pună pe lista de consilieri, pe un loc eligibil, pe lidera PSD Govora. De teama unei voci puternice si serioase in sedinţele de consiliu pe care le manipulează cum vor muşchii lui, spun mai toţi locuitorii orăşelului ajuns fără vlagă prin administrarea defectuoasă a edilului amintit. Ba mai mult, primarul acesta s-a înjosit în asemenea hal încât s-a dus la preşedintele social-democraţilor vâlceni Ion Cîlea şi i-a spus acestuia că are informaţii conform cărora Daniela Oteşanu a trecut în barca PDL-ului. „Nimic mai fals”, susţine însă şefa pesediştilor din Govora, care spune că nici nu se pune problema să plece din partid şi că nici măcar nu-şi doreşte să fie consilier local într-un mandat de primar al liberalului travestit politic Mihai Mateescu. „Nu ştiu cum îşi permite primarul Mateescu să susţină că eu am trecut la PDL când nici nu se pune problema de aşa ceva. Eu nu voi părăsi niciodată partidul în care am intrat prima dată. Vorbeşte el care a trecut pe la o grămadă de partide în funcţie de interesele sale de moment. Este un tip penibil care, la un moment dat, va trebui să răspundă pentru faptele sale” – ne-a declarat Daniela Oteşanu.

„Voi lupta ca PSD-ul să aibă locuri eligibile pe lisa de consilieri” 

Preşedinta PSD Govora spune că nu a fost niciodată interesată de un mandat de consilier local atâta timp cât în fruntea Primăriei Băile Govora se află liberalul Mihai Mateescu. Pesedista susţine că i-ar fi ruşine să-i mai privească pe oameni în ochi în condiţiile în care staţiunea arată jalnic, iar votul ei nu ar putea conta. În privinţa listei USL de consilieri judeţeni, din câte se pare, Mihai Mateescu nu s-a consultat cu conducerea organizaţiei locale a PSD nici până acum, el având o întâlnire doar cu un membru al Biroului Local al PSD, Ion Popescu, cel care a fost acuzat recent că a colaborat cu securitatea. După cum toată suflatea judeţului o ştie, CNSAS-ul a dovedit că şi Mihai Mateescu a colaborat cu securitatea, fiind coleg de turnătorii cu Ion Popescu, lucru recunoscut chiar şi de el. Revenind la lista de consilieri locali ai USL, pesedista Oteşanu spune că, deşi nu vrea să candideze pentru un astfel de post, va lupta ca PSD-ul să aibă locuri eligibile. „Era obligaţia lui Mihai Mateescu să organizeze o întâlnire în cadrul USL pentru a stabili lista de consilieri locali. El a refuzat însă să mă întrebe ceva, dacă îmi doresc să candidez sau ce propuneri are PSD-ul pentru aceste posturi. Poate îl durea gura sau măseaua din partea dreaptă… Oricum nu mă interesează un post de consilier local şi nu s-a pus problema să mă intereseze atâta timp cât el este primar. Nu vreau să merg pe stradă şi să fiu nevoită să plec capul pentru că Govora va arăta în continuare jalnic. Votul meu nu va conta acolo şi nu are sens să mă lupt degeaba. Oricum voi lupta ca PSD-ul să aibă locuri eligibile pe lisa de consilieri locali. Nu Mateescu este cel care decide cine e pe listă sau nu. Cine este şi Mateescu ăsta?” – ne-a mai spus lidera PSD Govora, Daniela Oteşanu.

P.S. Am încercat, în repetate rânduri, să luăm legătura şi cu primarul localităţii Govora, liberalul Mihai Mateescu, acesta refuzând însă să ne răspundă la apeluri, cunoscându-ne numerele de telefon ale redacţiei. În consecinţă, părerea sa nu am putut să o facem cunoscută cititorilor noştri. Din laşitate politică, a preferat poziţia struţului în deşert.

CLAUDIA STANCIU