Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Să-ţi fie ruşine, Remus Grigorescu!

Ştirea zilei în săptămâna ce tocmai s-a încheiat a fost numirea în funcţia de inspector general şcolar, pe uşa din dos, a pesedistului Remus Grigorescu. La început nu prea ne-a venit să credem aşa ceva, mai ales că omul nu îndeplinea condiţiile nici pentru „adjunct”, darămite pentru „general”, însă proptelele politice care l-au menţinut până acum în cărţi, şi pe care s-a sprijinit de fiecare dată, şi-au realizat scopul, Remus Grigorescu fiind cocoţat într-un scaun mult prea înalt şi mare pentru el.

În ultimul timp, Remus Grigorescu s-a aflat în vizorul redactorilor VOCEA VÂLCII, fiind criticat pentru activitatea sa politică diurnă, dar şi pentru servilismul afişat de fiecare datăîn faţa şefilor politici sau de aiurea. E drept că, în viaţa noastră profesională, am criticat multe personaje politice, însă niciunul până la Remus Grigorescu nu şi-a permis să ne jignească vreodată. Pentru că lui Grigorescu nu i-a picat bine critica noastră, ne-a trimis un mesaj absolut revoltător: „Să vă fie ruşine!” Nu găsim nicio explicaţie decentă pentru comportamentul public, tipic mahalalei, al acestui – de acum –  oficial al deconcentratelor vâlcene, însă îi arătăm, cel puţin opt motive, lui Remus Grigorescu, pentru care lui ar trebui să-i fie ruşine.

1. Să-ţi fie ruşine, Remus Grigorescu, pentru că te-ai dat „fată mare”, pentru că ai lustruit uşi şi preşuri şi ţi-ai dat colegii în gât doar pentru a fi tu cu un pas mai faţă!

2. Să-ţi fie ruşine, Remus Grigorescu, pentru că ai ocupat, atâta timp,  nelegal, funcţia de inspector general adjunct, ştiind că nu ai toate gradele didactice pentru a fi adjunct sau şef la învăţământ!

3. Să-ţi fie ruşine, Remus Grigorescu, pentru că habar nu ai cu ce se mănâncă învăţământul preuniversitar. Ai trimis documente la minister, ce ţi-au fost respinse, pe motiv de… incompetenţă!

4. Să-ţi fie ruşine, Remus Grigorescu, pentru că eşti moale, slab şi ai avansat în politică dându-te bine pe lângă şefii tăi, precum câinele pe lângă măcelărie!

5. Să-ţi fie ruşine, Remus Grigorescu, pentru că ai trimis, de-a lungul timpului, scrisorele şi mesaje otrăvite despre colegii tăi din Vâlcea, şefilor de la Bucureşti, doar pentru a ajunge tu prefect!

6. Să-ţi fie ruşine, Remus Grigorescu, pentru că atunci când ai fost prefect, n-ai făcut nimic, ai bifat doar funcţia şi te-ai mai şi ţinut cu dinţii de ea, când te-a schimbat PDL-ul într-o seară!

7. Să-ţi fie ruşine, Remus Grigorescu, pentru că ai învăţat să joci atât de bine la 7 capete în partidul tău şi buzele ţi s-au înroşit de atâta pupat anumite dosuri…. mult prea „mature” din punct de vedere politic!

8. Să-ţi fie ruşine, Remus Grigorescu, pentru că degeaba ai făcut şcoli politice şi eşti doctor în ştiinţe, adică eşti intelectual, s-ar zice şi habar nu ai de libertatea de exprimare şi să te comporţi cu presa, care, apropo, băi, comunistoidule, poate să scrie liber orice doreşte despre activitatea unui politician, câtă vreme este de bun-simţ ! Să fii lucrat tu, pe vremea cealaltă, la ziarul Orizont?

Am înţeles mai demult că învăţământul vâlcean a ajuns o cloacă de interese, iar cei care îl conduc, în dispreţul legii şi al interesului public, au devenit campioni în insulte şi ameninţări la adresa celor care le arată cu degetul cât sunt de găunoşi. Tocmai de aceea îi transmitem public noului inspector general şcolar admonestarea: Să-ţi fie ruşine, Remus Grigorescu!

MAGDA POPESCU