Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMULUS BULACU: Riscul creşterii preţului la gazul metan devine real şi inevitabil

Răspunsul Rusiei la măsurile de embargou economic impuse de UE şi SUA, ca urmare a crizei din Ucraina, este începând de astăzi palpabil ! Toate statele UE, dependente de gazul rusesc, au primit notificări de reducere a intrărilor de gaz.

Declaraţiile oficialilor români, ale Ministrului Energiei –Răzvan Nicolescu sunt aparent liniştitoare. România extrage 31 milioane de mc de gaz şi utilizează doar 16 milioane de mc, importul din Rusia este de doar 0,2 milioane de mc, deci nu am avea de ce să fim îngrijoraţi .

Dar suntem membri UE, în câteva luni, nevoia de gaz a ţărilor creşte, iar la acest capitol, România riscă o penalizare de 30 milioane de Euro datorată problemelor de export pe conducta din Arad. Riscul creşterii preţului la gazul metan pentru economia românească şi pentru cetăţeni devine real şi inevitabil.

Ce va face judeţul Vâlcea în acest context ? O întrebare la care liderul PDL Vâlcea are un răspuns nu tocmai optimist, bazat pe realităţile economice prezente.

O economie prăbuşită în guvernarea PSD, un OLTCHIM în insolvenţă, de altfel un mare consumator de energie, un CET care produce agent termic pentru populaţie cu aport substanţial de gaz metan, un USG legat de agentul termic al CET, producătorii locali din industria alimentară pentru care gazul metan este element vital in producţie, companiile de servicii care abia dacă mai supravieţuiesc, toate acestea sunt provocări care nasc întrebări pentru guvernanţii PSD! În această situaţie, solicităm, public, formularea unui punct de vedere din partea Consiliului Judeţean Vâlcea – PSD şi Primăriei Râmnicu Vâlcea-PSD, prin care să explice vâlcenilor care sunt măsurile pe care intenţionează să le ia pe plan local pentru protecţia populaţiei judeţului Vâlcea şi cum pregătesc rectificările bugetare ale CJ Vâlcea şi CL Râmnicu Vâlcea pentru a prelua un potenţial şoc al preţurilor după Alegerile Prezidenţiale din noiembrie 2014?” – susţine Romulus Bulacu.