Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMULUS BULACU: „Primarii trebuie sprijiniţi, nu folosiţi!”

• interviu cu Romulus Bulacu – co-preşedintele organizaţiei judeţene PNL

Organizaţia judeţeană liberală arde sub febra competiţiei interne pentru stabilirea listei de candidaţi la camerele Parlamentului. Unul dintre cei care, cunoscându-şi potenţialul politic şi administrativ, este pregătit să înceapă lupta pentru ocuparea primului loc pe lista pentru Senat, este dr. ing. Romulus Bulacu – copreşedintele organizaţiei. Având ocazia să particip la o discuţie între fruntaşii liberali privind competiţia pe care şi-au asumat-o prin depunerea candidaturilor, am remarcat la acesta mai multe idei interesante exprimate în contextul criticilor şi aprecierilor actului votării ce va urma, motiv pentru care i-am solicitat un interviu pentru ca organizaţia să cunoască modul său de gândire.

• Rep.: Domnule Bulacu, aţi făcut afirmaţia că pentru dvs. campania internă menită să stabilească ierarhia competiţiei la parlamentare, înseamnă o destabilizare a partidului. Interesant. Vă rog să argumentaţi.

• Romulus Bulacu: Da, aşa este şi aşa şi cred. Pentru mine, dincolo de competiţia pe care mi-am asumat-o odată cu depunerea candidaturii, cel mai important lucru rămâne unitatea echipei, unitatea partidului. M-am alăturat colegilor liberali şi, în noul partid, am găsit oameni deosebiţi, buni activişti, buni colegi şi, pentru că am lucrat în administraţia judeţeană, la Consiliul Judeţean, pot aprecia să sunt şi buni primari. Cu un profesionalism format, cumpătaţi şi plini de iniţiativă. Sunt mândru că mă aflu lângă ei. Dar este posibil, datorită supra-aprecierilor si deziluziei de la sfârșitul alegerilor interne să dispară coeziunea. Deh, orgoliile…

• Rep.: Am constatat că în dialogul dvs., aţi pus accent pe contribuţia primarilor în afirmarea politicii liberale, insistând pe sprijinirea acestora și nu ca aceștia să vă sprijine. Dacă veţi câştiga alegerile interne, dar şi pe cele din 11 decembrie – la generale – ce atenţie le veţi da primarilor?

• R.B.: Eu sunt adeptul principiului că primarii trebuie sprijiniţi şi nu folosiţi. Succesul în aprecierea oamenilor, în satisfacerea dorinţelor alegătorilor noştri, stă în felul cum acţionează primarii în teritoriu. Le cunosc, fiecăruia, activitatea din teritoriul pe care-l administrează şi am mare încredere că în viitorii ani lucrurile se vor schimba. Nu le cer altceva decât să continue lupta pentru comunitatea lor, să se zbată pentru proiectele de dezvoltarea spaţiului pe care-l gestionează administrativ şi să aibă credinţa că le voi fi un sprijin real, voi pune şi eu umărul la rezolvarea problemelor nerezolvate din lipsa banilor.

• Rep.: Aveţi mijloace concrete de sprijinirea primarilor, în îndeplinirea promisiunilor electorale făcute la alegerile locale?

• R.B.: Da, dar nu mă hazardez în promisiuni. Dacă voi avea succes în competiţia internă şi la alegerile generale, voi demonstra electorilor din circumscripţia electorală arondată că sunt omul faptelor şi nu al vorbelor. Dacă până acum câţiva ani – când preşedinţia Consiliului Judeţean aparţinea colegilor social-democraţi, iar eu eram numai vicepreşedinte – nu s-au putut repartiza fondurile de dezvoltare pe baze echitabile şi în contextul nevoilor primăriilor, dar sper ca de la nivelul funcției parlamentare să aduc mulţumire solicitanţilor de sprijin şi întrajutorare. Cunosc nevoile din teritoriu şi, după ce voi înţelege mecanismele de sprijin parlamentar, edilii vor fi o prezenţă continuă în atenţia mea. Primarii au fost aleşi pentru ideile lor şi pentru ce vor să realizeze. Eu voi pune umărul alături de ei, sprijinindu-i necondiţionat, pentru că singur am ales să fac politică pentru oameni, pentru a le schimba în bine viitorul. Nu vreau ca primarii să mă laude, să iasă la atac. Să fie egali, așa cum au fost până acum. Ei ştiu că nu mă joc cu vorbele şi că mă ţin de cuvânt. Încrederea în mine şi în sprijinul meu, se va vedea la alegeri. (va urma)