Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romulus Bulacu delirează politic

• Febra portocalie

NONSENSURI. Democrat-liberalul Romulus Bulacu a început să bată câmpii cu graţie. Visul său de a ajunge cu orice preţ preşedinte al pedeştilor vâlceni pare să-l fi deturnat complet de pe şinele realităţii. Deşi sunt mulţi cei care susţin că nu-l doresc pe Bulacu în scaunul de şef al partidului, acesta, mânat de o consecvenţă care sperie, vrea să roadă cât mai repede din suculentul os al puterii. Lipsit de modestie, omul şi-a expus, public, şi o serie de atuuri pe care consideră că le deţine pentru a ocupa o asemenea funcţie şi care, zice el, îl recomandă să ajungă „împărat” peste pedelişti. Nu de mult, vicepreşedintele Consiliului Judeţean susţinea că Dorel Jurcan ar trebui să urmeze exemplul fostului preşedinte american Bill Clion şi al şefului statului Român, Traian Băsescu, şi să predea ştafeta. Comparaţia este cât de poate de bizară şi fără noimă.

În numerele trecute ale ziarului nostru, am insistat de mai multe ori pe ideea că Romulus Bulacu, cel care se vrea cu ardoare preşedinte al pedeliştilor vâlceni are unul dintre cele mai proaste discursuri politice din câte am auzit. Politicianul nu numai că nu vrea să se autodepăşească, încercând să-şi impună un alt standard pentru a-şi depăşi condiţia, dar nici nu prea are mare apropieri sufleteşti faţă de limba maternă pe care, de multe ori, o siluieşte fără justificare. Am extras şi noi o declaraţie recentă, pe care am inserat-o în paginile ziarului ad-literam, pentru a nu mai lăsa loc de interpretări. „Sunt omul care-mi menţin opţiunile, îmi menţin poziţia şi voi candida pentru funcţia de preşedinte al PDL Vâlcea. Faptul că sunt în partid de foarte mult timp, din 1995, şi pentru faptul că am fost în funcţii de conducere, m-am implicat foarte mult în realizarea organizaţiilor, majoritatea organizaţiilor din judeţ şi coroborat şi cu faptul că sunt vicepreşedinte de Consiliu Judeţean cu implicare judeţeană, să spunem că acestea ar fi câteva dintre argumentele cu care aş ieşi în faţa colegilor mei. Sigur că zece ani de zile a fost colegul meu Dorel Jurcan, care a avut o prestaţie zic eu bună şi consider că şi Bill Clinton după 8 ani şi Traian Băsescu după zece ani urmează să cedeze. Deci, este un ciclu care, până la urmă… Că voi fi eu cea mai bună variantă, sper să fie una dintre variantele mai bune pentru PDL şi pe asta mă şi bazez”, a spus Bulacu.

Nu ştim dacă aţi auzit dar Romulus Bulacu, circulă zvonul la bursa zvonurilor, are impresia despre el că este, deja, un important om politic. Poate chiar mai important decât Bill Clinton, pe care, am auzit noi, îl divinizează în momentele sale de intimitate politică. Tocmai de aceea, umblă vorba, mustăciosul pedelist şi-a comandat un mic birou oval şi vreo trei saxofoane, la care să cânte, mai ceva ca fostul şef de stat al SUA, atunci când se simte deprimat şi singur. Am auzit că le-a găsit şi nume: pe unul o să-l cheme Monica, pe altul Pompilica şi pe ultimul Tremurica.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU