Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romeo Rădulescu va fi un deputat activ şi implicat

DIALOG. În cursul acestei săptămâni, Romeo Rădulescu, candidatul ARD pentru un fotoliu de deputat în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, s-a întâlnit cu cetăţenii din Băile Olăneşti, pentru a le prezenta obiectivele programului său electoral. De asemenea, fostul primar al municipiului a stat de vorbă cu cetăţenii din partea de nord a municipiului, dar şi cu cei din Vlădeşti, Păuşeşti-Măglaşi şi Olăneşti. Acesta susţine că oamenii sunt deschişi discuţiilor, iar sugestiile lor vor fi transpuse în iniţiative legislative, după 9 decembrie, atunci când va reprezenta cetăţenii în Colegiul nr.1 în Camera Deputaţilor.

Romeo Rădulescu a afirmat că doreşte să găsească soluţii legislative pentru a stimula activitatea economică. Iniţiativele sale, în cazul în care va fi ales ca deputat, vor viza domenii importante: locuri de muncă, educaţie, sănătate, precum şi dezvoltarea turismului. „Ca în fiecare zi din această campanie, şi la Olăneşti ne-am întâlnit cu alegătorii pentru a le cunoaşte personal grijile. Cea mai importantă problemă este cea a lipsei locurilor de muncă. În plus, oamenii îşi doresc mai mult sprijin din punctul de vedere al legislaţiei pentru cei care au mici afaceri. Facilităţile acordate acestora ar putea crea locuri de muncă. La Olăneşti oamenii şi-au exprimat şi dorinţa de a sprijini, ca viitor deputat în Colegiul nr.1, proiectele de dezvoltare de drumuri, apă şi canalizare”, a afirmat Romeo Rădulescu, candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor în Colegiul nr.1.

Pe termen mediu, adică până la terminarea mandatului din 2016, ARD îşi propune creşterea nivelului de trai care să se realizeze atât la nivel individual, cât şi la nivel de stat. De aceea, ARD a identificat şapte domenii generatoare de valoare la nivel naţional: învăţământ şi cercetare, agricultură organică, domeniul financiar bancar, tehnologia informaţiei şi comunicaţii, turism, industrii creative, energie şi industrii extractive. Întreaga economie privată românească va fi încurajată prin reducerea contribuţiilor sociale plătite de angajator. Este angajamentul ARD din care fiecare agent economic privat din România va avea de câştigat. Reducerea contribuţiilor sociale, în paralel cu creşterea salariului minim pe economie şi reducerea cotei unice de impozitare, este perfect realizabilă în următorii ani.

Rădulescu, preocupat de sistemul de învăţământ

La jumătatea campaniei electorale pentru Parlament, candidatul ARD în Colegiul nr.1 se declara mulţumit, reuşind să discute cu sute de oameni despre aşteptările pe care le au aceştia de la deputatul lor. „După două săptămâni de campanie electorală pot spune că sunt mulţumit. Reacţia oamenilor este una pozitivă. În Colegiul nr.1 campania electorală este una civilizată, eu aşa cum am promis m-am axat pe discuţiile cu oamenii. Am stat de vorbă cu cetăţenii în partea de nord a municipiului, la Vlădeşti, Păuşeşti-Măglaşi şi Olăneşti. Peste tot am fost bine primiţi, oamenii sunt deschişi discuţiilor, iar sugestiile lor se vor transpune în iniţiative legislative, după 9 decembrie, dacă voi reprezenta Colegiul nr.1 în Camera Deputaţilor. Preocuparea principală se referă la lipsa locurilor de munca pentru tineri. De asemenea, oamenii îşi doresc să facem mai mult pentru învăţământ. Eu mi-am stabilit deja priorităţi pentru acest domeniu. Modernizarea sistemului public de educaţie prin alocarea a 6% din PIB, cu diversificarea calificărilor pentru învăţământul liceal, profesional, postliceal şi universitar, în funcţie de necesităţile pieţei de muncă, cu consultarea cetăţenilor şi a agenţilor economici, înfiinţarea de cabinete psihopedagogice în şcoli, pentru a-i sprijini pe părinţi în orientarea şcolară a copiilor, îmbunătăţirea infrastructurii şcolare şi finanţarea publică integrală a activităţilor de tip after-school, precum şi extinderea descentralizării şi eliminarea politicului din sistemul de învăţământ public, singura politică acceptabilă fiind cea făcută în folosul elevului, a familiei sale şi a dascălilor vor fi obiective pe care le voi susţine după 9 decembrie în Parlamentul României”, a spus  Romeo Rădulescu, candidatul ARD în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU