Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romeo Rădulescu va fi noul lider interimar al PDL Vâlcea

AMÂNARE. PDL Vâlcea a schimbat din nou calendarul alegerilor. Conducerea centrală a partidului a decis că organizaţia vâlceană poate să funcţioneze încă doi ani sub semnul interimatului chiar dacă membrii organizaţiei îşi scot ochii unii altora cu riscul pierderii alegerilor din 2012. Preşedintele interimar Dorel Jurcan va fi înlocuit cu alt interimar, agreat de conducerea centrală şi numit în funcţie de secretarul executiv Vasile Blaga.

După scoaterea din joc a liderului Mircia Gutău, organizaţia vâlceană a ajuns un sat fără câini, toată lumea îşi dă cu părerea, toată lumea face ce vrea, nimeni nu conduce. Dorel Jurcan s-a dovedit incapabil în a gestiona conflictele interne. Capii filialei stau de ,,şapte”, cu rândul, la uşile liderilor centrali în speranţa obţinerii şefiei, şi asta nu de ieri, de un an de zile, mai exact spus de la plecarea lui Gutău, iar în pauze se ceartă cu ministrul secretar de stat Valentin Iliescu.

Din nefericire, capii PDL se bat între ei pentru şefia partidului şi nu au timp să găsească  soluţii şi pentru cei de la Vâlcea.

Problema interimatului de la Vâlcea părea rezolvată luni după-amiază, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, când s-a decis amânarea alegerilor până la finele anului şi numirea unui alt preşedinte interimar. În inteligenţa lor, capii PDL consideră că înlocuirea unui interimat cu altul va rezolva conflictul de la Vâlcea.

Sondajul bate pila

Marţi, după-amiaza însă, democraţii au schimbat scenariul. Alegerile la judeţ au fost amânate până în 2012, iar nominalizarea candidatului la CJ, deci şi la şefia  organizaţiei judeţene, se va face pe baza unui sondaj de opinie.

Candidatul cu rezultatul cel mai bun urmând a fi desemnat lider al PDL Vâlcea şi candidat la şefia CJ. Un scenariu sortit eşecului din cauza lipsei de imagine a capilor PDL Vâlcea. La sondajul din 2008, PDL a ieşit învingător dar cu un candidat care nu mai era membru al partidului: fostul prefect Anuţa Handolescu.

Un singur lucru a rămas bătut în cuie: interimatul din prezent va fi schimbat tot cu un interimat. Surse din PDL afirmă că Dorel Jurcan va fi schimbat de la conducerea organizaţiei judeţene cu primarul Romeo Rădulescu, liderul organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea, nu datorită calităţilor sale de lider, pentru pur şi simplu motiv că este singurul care nu vizează şefia CJ. Imparţialitatea sa fiind un atuu în organizarea alegerilor interne. Soluţia interimatului nu este agreată de pedeliştii vâlceni. Aceştia susţin că menţinerea interimatului încă doi ani de zile va distruge partidul în teritoriu şi nu numai, pentru că nimeni nu-şi va asuma responsabilitatea. Nimeni nu-şi va risca un posibil viitor mandat de lider al PDL Vâlcea prin aplicarea unor măsuri impopulare în interiorul partidului.

DANA NEDESCU