Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMEO RĂDULESCU: Urgentați privatizarea OLTCHIM!

Deputatul independent Romeo Rădulescu a citit o declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor în dimineaţa zilei de joi, 10 decembrie 2015, prin care solicita guvernului tehnocrat urgentarea, măcar în ceasul al 12-lea a privatizării Oltchim.

„Vasile Dâncu a recunoscut că această creștere economică din România este una fără dezvoltare, cu care ne împăunăm în statistici, consumă resurse, dă senzația unei dinamici pozitive, însă nu foloseşte la nimic. Este exact ceea ce eu resimt dureros, de o lungă perioadă de timp, alături de oamenii din judeţul Vâlcea, puternic afectaţi din punct de vedere economic şi social de insolvenţa Oltchim, ultima mare platformă petrochimică deţinută de statul român”, susţine deputatul Romeo Rădulescu.

Despre modalitatea cum s-ar putea privatiza combinatul chimic Oltchim, noul ministru al Economiei, Costin Borc, a vorbit în emisiunea Adevărul Live.

„Societatea are un administrator special şi doi administratori judiciari. Planul cuprinde vânzarea din insolvenţă. Eu am făcut parte dintr-un proces de vânzare a activelor Lafarge-Holcim către un investitor. Acolo au făcute procedurile de către bănci de investiţii din lumea largă, ca Morgan Stanley. Eu sper să chemăm o bancă de investiţii dincolo de orice dubiu şi să stabilim un „succes fee” (onorariu de succes).

Banca de investiţii trebuie să dea sfaturi despre cum să aibă loc vânzarea şi care ar fi cea mai bună soluţie pentru stat. Eu m-am trezit cu probleme ca vânzare cu platforma de la Arpechim sau fără.

O bancă de investiţii poate să stabilească ce îşi doresc investitorii. Societatea este pe profit operaţional, nu mă îngrijorează că nu lucrează la 100% capacitate de funcţionare, nu mai suntem în era pre-criză, nimeni în lume nu mai funcţionează la 100%. Ce vreau să ştiu este dacă acest profit este sustenabil”, a declarat Borc.