Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romeo Rădulescu ştie să asculte problemele cetăţenilor

IMPLICARE. Romeo Rădulescu, candidatul ARD în Colegiul nr.1 Râmnicu Vâlcea Nord,  pentru Camera Deputaţilor, este de părere că stă în puterea oamenilor să aleagă persoanele potrivite care să le reprezinte în Parlament pentru următorii patru ani. De altfel, în opinia fostului primar al municipiului, Romeo Rădulescu, oamenii trebuie să îi cunoască pe cei trimişi în Parlament să le reprezinte interesele. Pornind de la acest principiu, candidatul ARD a decis să discute cu cât mai mulţi cetăţeni în această campanie electorală.

Romeo Rădulescu susţine că a mers în fiecare scară de bloc, în partea de nord a municipiului Râmnicu Vâlcea, dar şi pe străzile din Vlădeşti, Păuşeşti-Măglaşi şi Olăneşti, pentru a sta de vorbă cu oamenii. „Mă feresc să lansez promisiuni fără acoperire, discuţiile cu oamenii sunt canalizate pe lucrurile pe care ei doresc să le realizeze deputatul ce va reprezenta Colegiul nr.1, după 9 decembrie. Unul dintre angajamentele pe care mi le-am luat faţă de ei este ca, periodic, să am întâlniri în colegiu, îmi voi păstra şi numărul de telefon 0744832868, la care răspund personal, special pentru a fi permanent în contact direct cu oamenii. Activitatea mea în Consiliul Local, la conducerea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, ca primar şi viceprimar, mi-a oferit avantajul cunoaşterii oamenilor şi a problemelor acestora. Am soluţii viabile pentru aceste probleme, am un program concret care vizează domenii de importanţă majoră pentru comunităţile locale pe care vreau să le reprezint în Camera Deputaţilor după 9 decembrie: locuri de muncă, funcţionarea Oltchim, educaţie, sănătate, dezvoltarea turismului. Toate acestea se pot realiza, dar numai prin decizii politice importante luate de oamenii care au deja experienţă în administraţie”, a afirmat Romeo Rădulescu, candidatul ARD în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord.

Întâlnire cu cetăţenii din Olăneşti

Romeo Rădulescu, candidat pentru un post de deputat în Parlamentul României, a continuat şi la sfârşitul săptămânii seria vizitelor în Colegiul nr.1. De această dată, zona vizată a fost Băile Olăneşti. Cu această ocazie, candidatul ARD a avut discuţii cu cetăţenii şi cu liderii comunităţii locale: „Am avut un sfârşit de săptămână plin de activităţi de campanie, însă ne-a făcut plăcere să mergem la Olăneşti. Oamenii au mari aşteptări de la noi, o parte dintre ele având rezolvare imediată, iar cealaltă în timp. Ne-au semnalat probleme de ordin general, care ţin de modernizarea localităţii, nemulţumiri de ordin funciar şi multe alte probleme personale. Aceste întâlniri sunt constructive pentru că aşa ne informăm, cunoaştem problemele oamenilor şi încercăm soluţionarea acestora”, a afirmat Romeo Rădulescu. În privinţa dezvoltării turismului şi a mediului de afaceri, fostul edil, candidatul ARD în colegiul nr.1 pentru Camera Deputaţilor, şi-a stabilit următoarele obiective: • dezvoltarea mediului de afaceri devine certă prin înfiinţarea zonei metropolitane în jurul municipiului Râmnicu Vâlcea. Experienţa statelor cu vechime mai mare în Uniunea Europeană demonstrează că astfel se pot atrage eficient fonduri şi investitori, dinamiza construcţiile, serviciile şi turismul, iar politicile locale economice, culturale, sociale şi de mediu devin armonizate • dezvoltarea infrastructurii în localităţile limitrofe municipiului, ce constituie zona metropolitană, va ajuta întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) să crească, oferind locuri de muncă  • Consolidarea sectorului serviciilor publice şi dezvoltarea serviciilor private, cu accent pe programul de promovare şi dezvoltare turistică “Vino la Vâlcea!”. Zona Râmnicu Vâlcea – Olăneşti trebuie să devină, printr-o promovare adecvată la nivel naţional şi internaţional, centrul în jurul căruia gravitează întreaga infrastructură turistică judeţeană – Eficientizarea sistemului medical pornind de la nevoile pacientului, cu respectarea standardelor Uniunii Europene şi alocarea unui buget, care să aibă în vedere cerinţele actuale din domeniul sănătăţii publice.

În plus, Romeo Rădulescu vrea să investească şi în sistemul de sănătate, dorind modernizarea  şi eficientizarea acestuia: •  sistem public de sănătate cu resurse financiare publice şi private redistribuite şi cheltuite pe principii similare celor aplicate fondurilor europene nerambursabile • dezvoltarea sistemului de urgenţă într-o structură modernă, bazată pe Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), Serviciul de Ambulanţă şi Unităţile Primiri Urgenţe (UPU) • creşterea gradului de implicare a autorităţilor şi comunităţilor locale în crearea, menţinerea, dezvoltarea şi finanţarea instituţiilor medicale (policlinici şi spitale municipale) alături de creşterea ponderii investiţiilor centrale în sectorul medical • încurajarea parteneriatului public-privat, pentru informatizarea sistemului sanitar, al asigurărilor de sănătate şi a luptei antifraudă • corelarea reformei asigurărilor medicale cu reforma sistemului de sănătate publică • prevenţia bolilor şi educaţia pentru păstrarea stării de sănătate, fără abandonarea locuitorilor din mediul rural.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU