Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romeo Rădulescu s-a înscris în lupta pentru un mandat

RENUNŢARE. Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a renunţat la candidatura pentru un fotoliu de deputat în Colegiul Râmnicu Vâlcea, omul politic alegând să-şi încerce şansele în Târgovişte. În aceste condiţii, Romeo Rădulescu, fostul primar al Râmnicului, va candida pe acest colegiu, având, de altfel, şanse reale să câştige un mandat de deputat.

Aurelian Pavelescu, cel care anunţase, iniţial, că vizează un colegiu de deputat în Râmnic, s-a născut în Lădeşti, judeţul Vâlcea, şi are la activ cinci partide: PNL (1990-1992), Partidul Dreapta Naţională (1993-1996), PD (2004-2005), PIN (2005) şi PNŢCD (2006-prezent). Pavelescu a intrat în Parlamentatul României pe listele PD, dar, după scurt timp, a avut conflicte cu colegii de partid şi a fost exclus din această formaţiune politică. A înfiinţat PIN cu Cozmin Guşă şi Lavinia Şandru, iar după câteva luni a trecut la PNŢCD.

De curând, el şi-a revizuit poziţia şi a renunţat la candidatura pentru un mandat de deputat în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, realizând că, aici, are şanse minime de reuşită. Candidatura pentru acest colegiu îi va reveni ex-edilului municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, care, de altfel, anunţase, de ceva vreme, intenţia de a candida. „Aurelian Pavelescu a renunţat la ideea de a candida pe Râmnic. Oricum, avea şase foarte mici să prindă un mandat de parlamentar. În zilele care urmează, îmi voi anunţa, în mod oficial, candidatura”, ne-a declarat Romeo Rădulescu.

Surse de încredere din interiorul partidului ne-au declarat că o parte dintre adversarii politici de-ai fostului primar, în încercarea de a-i pune beţe în roate, şi-au şi făcut, deja, planuri să candideze independent, sperând, astfel, să-i mai „rupă” din voturi. Din informaţiile pe care le deţinem până în acest moment, este vorba de trei personaje politice, destul de cunoscute, unul dintre ele fiind fostul prefect de Vâlcea, Anunţa Handolescu. De altfel, ea a şi declarat, neoficial, de curând că-şi doreşte să candideze independent pentru un fotoliu de deputat.

Reamintim cititorilor noştri că fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu, a fost desemnat de Biroul Politic Judeţean (BPJ) al Partidului Democrat-Liberal (PDL) Vâlcea în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei municipale. Trebuie spus că ex-edilul demisionase, la scurt timp după pierderea fotoliului de primar al oraşului, din funcţia de şef al PDL Râmnicu Vâlcea.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU