Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romeo Rădulescu este candidatul PDL + UNPR la Primăria Râmnicului

DECIZIE. Un mesaj de la Emil Boc a pus capăt incertitudinii. Romeo Rădulescu a fost anunţat de şeful său de partid că în urma unei negocieri cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, s-a luat decizia ca la Rm. Vâlcea să se meargă cu un candidat unic în persoana lui Romeo Rădulescu. Din câte se pare, Mircia Gutău a acceptat într-un final să-l susţină pe Romeo Rădulescu în cursa pentru postul de primar al municipiului Rm. Vâlcea, iar Eusebiu Veţeleanu a fost scos din calcule, el urmând să ocupe doar un post de viceprimar în viitorul mandat.    

Incertitudinea a luat sfârşit. Miercuri seara, 11 aprilie a.c., la Bucureşti, s-au definitivat negocierile dintre PDL şi UNPR privind susţinerea unui candidat comun pentru funcţia de primar al Râmnicului. Fără niciun dubiu, acesta va fi Romeo Rădulescu, uneperiştii vâlceni cedând într-un final şi acceptând ca Eusebiu Veţeleanu să ocupe, în viitorul mandat, doar un post de viceprimar al Râmnicului. Negocierile au avut loc între liderii centrali ai PDL şi UNPR, Emil Boc, respectiv Gabriel Oprea, aceştia punându-l pe Mircia Gutău în faţa faptului împlinit.

Încă de la sfârşitul săptămânii trecute, Mircia Gutău şi-a „înmuiat” tonul când a fost întrebat de jurnaliştii vâlceni dacă se mai pune discuţia de o alianţă cu PDL şi de susţinerea unui candidat comun. Acesta a recunoscut că a purtat discuţii cu Romeo Rădulescu şi că urmează să se facă un sondaj de opinie pentru ca, în urma rezultatelor acestuia, să se ia decizia finală. Iată însă că liderii PDL şi UNPR de la centru nu au mai aşteptat rezultatele sondajului, ei luând decizia de numire a unui candidat comun PDL+UNPR în persoana lui Romeo Rădulescu. „Am primit un mesaj de la preşedintele Emil Boc în care mă anunţa că negocierile cu UNPR în privinţa candidatului unic la Primăria Râmnicului s-au încheiat. În mesaj spunea că «problema de la Rm. Vâlcea cu UNPR s-a rezolvat, mergem cu candidat unic». Nu face decât să mă bucure acest lucru, pentru că dacă mergeam cu candidaţi separaţi, nu făceam decât să îi lăsăm drum liber lui Frâncu” – ne-a declarat primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu.

CLAUDIA STANCIU