Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romeo Rădulescu, candidatul ARD în Colegiul Rm- Vâlcea Nord, aproape de nevoiele oamenilor

SOLUŢII. Candidatul ARD în Colegiul Râmnicu Vâlcea Nord, democrat-liberalul Romeo Rădulescu susţine că-şi doreşte o campanie constructivă, precizând că, pentru el, discuţiile sunt o prioritate. Una dintre priorităţile pedelistului sunt legate de demararea unui proces de privatizare corect al Oltchim, corelată cu repornirea rafinăriei Arpechim. De asemenea, candidatul ARD pune accent deosebit şi pe modernizarea sistemului public de educaţie, cu diversificarea secţiilor de învăţământ postliceal şi universitar.

Romeo Rădulescu a declarat că doreşte să-şi facă înţeles mesajul şi ca oamenii să vină cu propuneri pe care să le transforme în iniţiative legislative după 9 decembrie, atunci când, cu sprijinul lor, ar putea să-i reprezinte în Parlamentul României. De asemenea, a precizat el, îşi doreşte să fie un partener al administraţiilor locale din localităţile care compun Colegiul nr.1: Râmnicu Vâlcea, Vlădeşti, Păuşeşti Măglaşi, Olăneşti, pentru derularea proiectelor de dezvoltare a comunităţilor locale. „Am continuat să vorbesc cu oamenii şi le mulţumesc pentru sprijin şi disponibilitatea de a discuta cu noi. Îmi doresc să vorbesc cu cât mai mulţi cu cetăţeni despre priorităţile mele. Acestea vizează repornirea OLTCHIM cu salvarea locurilor de muncă de pe platformă, printr-o privatizare corectă, corelată cu repornirea rafinăriei ARPECHIM, realizarea zonei metropolitane în jurul municipiului Râmnicu Vâlcea, cu includerea staţiunilor din vecinătate: Olăneşti, Govora, Ocnele Mari, Căciulata şi Călimăneşti, premisă certă pentru dezvoltarea a noi locuri de muncă, a turismului şi atragerea de fonduri europene în perioada 2013 – 2020. De asemenea, eficientizarea sistemului medical pornind de la nevoile pacientului, cu respectarea standardelor medicale ale Uniunii Europene şi alocarea unui buget care să aibă în vedere cerinţele actuale din domeniul sănătăţii publice şi modernizarea sistemului public de educaţie, cu diversificarea secţiilor de învăţământ postliceal şi universitar prezente în Vâlcea şi adaptarea acestora la cerinţele pieţei muncii sunt obiectivele mele după 9 decembrie”, a precizat Romeo Rădulescu.

Romeo Rădulescu vrea să identifice probleme cetăţenilor

La finele săptămânii trecute, Romeo Rădulescu a mers în campanie alpturi de colegul său, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, purtând o serie de discuţi cu cetăţenii şi identificându-le priorităţile. „Împreună cu europarlamentarul Marian Jean Marinescu şi cu senatorul Dorel Jurcan am dialogat cu cetăţenii municipiului. Discuţiile cu oamenii sunt de fiecare dată foarte interesante. Vor să ştie ce priorităţi voi avea ca deputat în Colegiul nr.1, după 9 decembrie, dar au şi multe probleme pentru care îmi cer sprijinul. Aş vrea să le spun că sugestiile şi propunerilor lor vor fi luate în calcul şi în măsura în care am posibilitatea voi încerca să le transpun în fapte. A fost o nouă zi plină de întâlniri ca parte a unei campanii constructive, aşa cum de altfel îmi doresc. România e blocată, iar ARD are drept obiectiv principal repornirea motoarelor de dezvoltare ale României. Pentru stimularea iniţiativei economice se are în vedere reducerea cotei unice de la 16% la 12%. Reducerea cotei unice se bazează pe calcule şi analize serioase care ne-au arătat nu numai că ne permitem să reducem cota unică, ci şi că acest lucru va genera beneficii pe o scară mai largă. Acest lucru va duce la stimularea iniţiativei economice, la creşterea semnificativă a locurilor de muncă, la reducerea evaziunii fiscale, la creşterea veniturilor bugetului de stat. Alimentăm motorul economic al României ca să producă mai mult pentru cât mai mulţi români. ARD creşte salariul minim pe economie de la 700 lei azi la 850 lei în 2013 şi 1.000 lei în 2015. ARD va reduce contribuţiile sociale şi de sănătate pentru a stimula munca şi afacerile. Povara fiscală asupra angajatorilor va fi redusă cu 5 puncte procentuale pentru ca economia să se dezvolte”, a mai spus Romeo Rădulescu referindu-se la programul de guvernare al Alianţei România Dreaptă.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU