Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

România va primi postul de comisar pentru Ajutor Umanitar

Circul desemnării portofoliul de comisar european pentru România continuă. După ce Victor Ponta s-a bătut cu pumnii în piept pe la TV că a negociat pentru postul de Politici Regionale, iată că un draft obţinut de Euroactic arată că României i-ar putea reveni portofoliul de Cooperare Internaţională şi Ajutor Umanitar în cadrul noii Comisii Europene.

România dorea portofoliul de Politici Regionale, însă acesta ar urma să ajungă la Croaţia, potrivit draftului. Lista finala a portofoliilor va fi decisa abia dupa ce vor avea loc interviuri cu toţi candidaţii.

România i-a nominalizat oficial pentru Comisia Europeana pe doi candidaţi: comisarul pentru Agricultura Dacian Ciolos şi europarlamentarul socialist Corina Cretu.

Potrivit unei adrese pe care premierul Victor Ponta i-a trimis-o presedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, prima nominalizare a Guvernului este Dacian Ciolos, iar a doua este Corina Cretu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la plecarea la Reuniunea Extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles, că Guvernul a trimis doua propuneri fără ca Parlamentul să-i audieze pe candidaţi.