Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Remus Grigorescu vrea deputat cu orice preţ

LĂCOMIE. Cu toate că i s-a transmis pe toate căile de comunicaţie că nu este dorit candidat al PSD-ului pe Colegiul Uninominal Rm. Vâlcea – Sud, profesorul universitar Remus Grigorescu insistă să intre într-un război nebun pe care nu este în stare să-l câştige. Zilele trecute, a început să bată judeţul în lung şi-n lat, rugându-se de primari să îl voteze la şedinţa Comitetului Executiv al PSD Vâlcea, şedinţă ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Eforturile sale vor fi în zadar însă.

De când a intrat în lumina reflectoarelor de pe scena politicii vâlcene, lui Remus Grigorescu i s-a făcut o poftă incredibilă de funcţii plătite din bani publici. A ştiut pe cine să pupe şi pe cine să gâdile, iar de câteva ori chiar i-a mers figura. Printr-un nefericit concurs de împrejurări a fost numit prefect al judeţului Vâlcea, scaun pe care l-a ocupat pentru puţin timp, dar destul de mult timp pentru a i se urca aerele de vedetism la cap. Nu putem să nu reamintim şi faptul că în anul 2008, el a fost nominalizat pentru un post de deputat în Râmnic, post pe care l-a pierdut în faţa pedelistului Samoil Vâlcu. Mai mult decât atât, în anul 2010, disperat după un fotoliu călduţ, el a tras sforile şi a fost numit candidat al PSD-ului pentru Primăria Râmnicului, în dauna preşedintelui organizaţiei municipale Gigi Matei. Numai că, născut perdant, Remus Grigorescu a fost învins şi de această dată, tot de un pedelist, Romeo Rădulescu. De câteva luni însă, după ce a plâns pe umărul liderului Ion Cîlea, el a fost „uns” inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, dar pentru el, se pare, nu-i suficient.

Acum, profesorul universitar îşi doreşte o nouă candidatură, deşi social-democraţii s-au cam săturat de pretenţiile sale. El vrea cu disperare să mai candideze încă o dată pentru postul de deputat din Colegiul Uninominal Rm. Vâlcea – Sud, chiar dacă nu mai este creditat cu multe şanse. Spre ghinionul său însă, Remus Grigorescu s-a lovit de data acesta de o piatră mult mai tare chiar în interiorul PSD-ului. Este vorba de tânărul Costi Rădulescu, vicepreşedinte al PSD Vâlcea şi consilier judeţean, care este dorit nu numai de organizaţia municipală a PSD Rm. Vâlcea, ci şi de primari şi de conducerea centrală a formaţiunii politice. Remus Grigorescu nu se potoleşte însă, iar zilele trecute a început să bată judeţul în lung şi-n lat, rugându-se de primari să îl voteze la şedinţa Comitetului Executiv al PSD Vâlcea, şedinţă ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Din câte se pare, alături de el, susţinându-l, se mai află un lider important din partid. Numai că, eforturile lor sunt în van, voinţa mai marilor pesedişti de la centru este una de neclintit.

CLAUDIA STANCIU