Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Remus Grigorescu pregăteşte debarcarea lui Ion Cîlea din frunte PSD Vâlcea

TUPEU. Crescut la „sân” de Ion Cîlea, făţarnicul Remus Grigorescu se pregăteşte intens să-şi trădeze „părintele”. El şi-a făcut o echipă de combat, printre care se numără primari din zona Horezu şi Bălceşti, care s-au declarat, pe faţă, nemulţumiţi de activitatea lui Ion Cîlea. Grigorescu vrea astfel să pună mâna pe partid şi, în acelaşi timp, să capete puterea la care visează cu ochii deschişi de foarte mult timp.

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Cunoscut pentru parşivenia de care dă dovadă, pesedistul Remus Grigorescu a decis să joace, în politică, la două capete. Toată lumea ştie că el este protejatul liderului PSD Vâlcea, Ion Cîlea, acesta din urmă luându-i apărarea în nenumărate rânduri, sprijinindu-l pentru funcţii pe care nici măcar nu le merita şi, practic, crescându-l pentru a-i lăsa locul în fruntea partidului, pe viitor. Numai că, Ion Cîlea nu a ştiut până acum că, din nefericire, creşte „la piept” un şarpe veninos. Asta pentru că, Remus Grigorescu a decis că este timpul să preia controlul şi să-şi trădeze „părintele”, pregătindu-i debarcarea timpurie. Grigorescu nu este singur în demersul său, recrutându-i alături de el pe mai mulţi primari nemulţumiţi de Ion Cîlea.

Grigorescu a făcut pact cu primarii nemulţumiţi

După cum bine se ştie, nu mai departe de anul trecut, 22 de primari PSD din Vâlcea s-au întâlnit la ceas de taină în oraşul Horezu, acolo unde au pus cap la cap un plan de înfiinţare a unei ligi a edililor social-democraţi. De fapt, primarii au pus la cale debarcarea preşedintelui Ion Cîlea din fruntea partidului, dar şi de la Consiliul Judeţean. Edilii, nemulţumiţi că liderul lor nu le acordă atenţia necesară şi nu-i ajută financiar cu proiectele localităţilor lor, îi cereau să lase locul unui tânăr. Nu au reuşit mare lucru atunci, lăsându-se păgubaşi în cele din urmă. Numai că, recent ei au fost reactivaţi de Remus Grigorescu, care a profitat de funcţia de inspector general şcolar pe care a deţinut-o până de curând şi a bătut judeţul în lung şi-n lat, atrăgându-şi de partea sa mai mulţi primari cu care să pregătească înlăturarea lui Ion Cîlea din fruntea PSD. Sigur, totul se va întâmpla cu acordul Bucureştiului, acolo unde actualul preşedinte al social-democraţilor vâlceni nu se mai bucură de mare sprijin, Victor Ponta având o părere destul de proastă despre el.

Scenariul poate părea unul fantezist, însă el ne-a fost confirmat de mai mulţi primari. Aceştia susţin că s-au săturat de „dictatura” lui Cîlea şi a lui Persu, pe care nu mai vor să-i vadă în fruntea partidului. Tocmai de aceea, edilii sunt hotărâţi să-i dea credit lui Remus Grigorescu, chiar dacă acesta s-a transformat într-un trădător şi muşcă mâna celui ce l-a hrănit.

Muşcătura „şarpelui”

Aşa cum spuneam, este deja de notorietate încăpăţânarea lui Ion Cîlea de a-l impune pe Remus Grigorescu în diferite funcţii. L-a susţinut pentru funcţia de prefect al judeţului Vâlcea, iar mai apoi, în anul 2008, l-a desemnat candidat pentru o funcţie de deputat în Colegiul Rm. Vâlcea Sud. Făcându-se de râs în ambele cazuri, în cea de prefect fiind de o incompetenţă crasă, iar în ceea ce priveşte candidatura pierzând lamentabil, Grigorescu s-a văzut susţinut, în anul 2010, şi pentru postul de primar al Râmnicului. Evident că şi aici a ieşit pe locul II, făcându-l de tot râsul pe „părintele” său Ion Cîlea. Nu putem să nu menţionăm însă şi ultima ispravă a lui Remus Grigorescu de la Inspectoratul Şcolar, acolo unde a fost promovat tot de liderul PSD Vâlcea. Aici, incapacitatea de management a acestuia l-a provocat pe ministrul Educaţiei să-l demită fără a sta pe gânduri şi fără a se lăsa înduplecat de intervenţiile politice.

Acum, Grigorescu a rămas din nou fără un loc de muncă şi se zvoneşte că Ion Cîlea ar dori să-l pună şef ori la Biblioteca Judeţeană, ori la Muzeul de Istorie Vâlcea. Mai degrabă, liderul PSD Vâlcea ar trebui să-şi păzească bine scaunul, pentru că Grigorescu îşi pregăteşte cu atenţie „muşcătura” veninoasă şi nu este de mirare dacă îi şi reuşeşte debarcarea lui Cîlea cu ajutorul primarilor social-democraţi. La un asemenea plan, se mai pot alătura şi câţiva parlamentari, care îi poartă sâmbetele preşedintelui Cîlea şi atunci să vezi luptă „pe ciolan” în PSD la Vâlcea.