Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Remus Grigorescu, candidatul oficial al PSD la alegerile locale din 2012

SUSŢINERE. Secretarul PSD, Liviu Dragnea, l-a reactivat pe  Remus Grigorescu, perdantul alegerilor parţiale de la Primăria Râmnicului. Dragnea a declarat că  prestaţia acestuia a fost foarte bună chiar dacă nu a ajuns primar. Acesta i-a urat succes la cele din 2012, spunând că partidul îl va susţine pentru o nouă candidatură.

DANA NEDESCU

Lovitură de graţie la Conferinţa Judeţeană a PSD Vâlcea, unde delegaţii au aflat din gura secretarului general al PSD Liviu Dragnea că organizaţia judeţeană a ales deja candidatul pentru alegerile locale din 2012, în persoana profesorului Remus Grigorescu, perdantul alegerilor din primăvara acestui an. Deşi pe scena politică locală s-au tot vehiculat zvonuri conform cărora conducerea PSD Vâlcea va merge la alegerile locale din 2012 cu acelaşi candidat, profesorul Remus Grigorescu, nici măcar pesediştii nu au crezut în acest scenariu, deoarece PSD a pierdut o şansă unică, cei doi candidaţi plecând în cursă cu şanse egale. Şi totuşi, capii PSD Vâlcea au decis să meargă cu acelaşi candidat. Anunţul a fost făcut chiar în deschiderea discursului, la capitolul ,,felicitări de campanie”, unde Dragnea a mulţumit celor prezenţi că au rezistat în faţa taifunului portocaliu. ,,Îl felicit pe  domnul Cîlea pentru că are una din cele mai puternice organizaţii din ţară şi este unul din cei mai buni preşedinţi de consiliu judeţean din ţară. Îi felicit pe  primari că au rezistat presiunilor PDL în aceste vremuri de criză şi nu au renunţat la partid. Şi îl felicit şi pe Remus Grigorescu pentru rezultatul obţinut în campanie, pentru că noi nu am pierdut, am câştigat. Remus îţi doresc  succes data viitoare”, a declarat secretarul general al PSD.

Bariera la care făcea referire Liviu Dragnea era reprezentată de procentul obţinut de PSD în Râmnic, perceput ca o victorie. Aşa zisa victorie a social –democraţilor este una falsă, deplorabilă chiar, deoarece candidatul PSD nu l-a avut drept contracandidat pe primarul Mircia Gutău, ci pe secundul acestuia. Remus Grigorescu s-a ,,bătut” pe scaunul de primar cu ,,umbra” lui Mircia Gutău, viceprimarul Romeo Rădulescu, şi a pierdut lamentabil. Un lucru este cert, criza de cadre a partidelor politice este una la fel de reală, ca şi criza economică, liderii se învârt în jurul aceloraşi oameni chiar dacă aceştia nu au confirmat. Decizia anunţată sâmbătă de Liviu Dragnea va menţine   PSD Vâlcea în opoziţie încă patru ani în Consiliul Local, deoarece în doi ani de zile actualul primar Romeo Rădulescu are timp să confirme că nu este ,,umbra” fostului primar, ci primarul de drept al Râmnicului. Astfel, la alegerile din 2012, şansele lui Remus Grigorescu vor fi infinit mai reduse chiar dacă actualul primar va fi  exponentul unui partid care a tăiat salariile şi pensiile râmnicenilor.