Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Remus Grigorescu a fost „ejectat” din fruntea Inspectoratului Şcolar

HOTĂRÂRE. La sfârşitul săptămânii trecute, întreaga conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea a primit deciziile de eliberare din funcţie, ca urmare a expirării mandatului. Ministrul Educaţiei a hotărât însă să nu îi mai prelungească mandatul inspectorului general de la Vâlcea, Remus Grigorescu, iar motivele sunt întemeiate. Este vorba de un control al inspectorilor ministeriali, care a scos la iveală foarte multe nereguli în activitatea lui Grigorescu referitoare la organizarea examenului de bacalaureat. Ca urmare, ministrul Pricopie a luat hotărârea, irevocabilă, de a-l înlocui pe social-democrat. Sigur, presiunile politice au fost şi sunt, în continuare, imense, atât pesediştii, cât şi liberalii încercând să-şi promoveze oamenii. Cine va fi mai „tare”, urmează să aflăm!

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Săptămâna trecută a fost una plină de tensiune la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea. Ştiind că îi expiră mandatul, inspectorul şcolar general Remus Grigorescu a dat în clocot, terorizându-şi colegii prin atitudinea sa disperată, simţindu-şi sfârşitul aproape. Mai ales că, marţi, 13 august, însoţit de preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, „generalul” Grigorescu a mers la Ministerul Educaţiei să-şi aranjeze „apele”. Surpriză de proporţii acolo însă! Asta pentru că ministrul Pricopie a refuzat cu desăvârşire să îl primească pe inspectorul general al ISJ Vâlcea, susţinând că este „indignat şi extrem de supărat” pe Remus Grigorescu. Astfel că, în biroul ministrului a intrat doar Ion Cîlea, care a susţinut cauza colegului său de partid, insistând ca el să primească o prelungire de mandat în fruntea învăţământului vâlcean. Toate insistenţele au fost în zadar, pentru că, la un moment dat, ministrul Pricopie i-a pus lui Cîlea în faţă raportul de control al inspectorilor din Ministerul Educaţiei, făcut în urma unei inspecţii la Vâlcea. Concluziile raportului i-au tăiat elanul şefului PSD Vâlcea, pentru că acolo incompetenţa lui Grigorescu este scoasă în evidenţă, iar neregulile găsite în organizarea examenului de bacalaureat nu mai pot fi şterse.

Cine i-a „copt-o” lui Grigorescu? Lipsa de experienţă a pesedistului Remus Grigorescu în învăţământul preuniversitar, incapacitatea sa de a organiza un examen de bacalaureat şi incompetenţa sa de a conduce un Inspectorat Şcolar poate că nu ieşeau la iveală dacă „cineva” nu-l anunţa pe ministrul Educaţiei de aceste lucruri. Şi cum „binevoitori” se găsesc întotdeauna, a fost doar o chestiune de timp până a ajunge la urechile ministrului Pricopie anumite nereguli găsite la examenul de bacalaureat din vara acestui an. Aşa că, cel care l-a dat în gât a fost chiar ex-generalul Florin Smeureanu, care şi-a pierdut postul chiar în faţa lui Grigorescu. Din câte am reuşit să aflăm, Smeureanu, aflând de neregulile de la BAC, l-a chemat la întâlnire pe Stelian Fedorca – fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, care, la rândul său, s-a dus cu bârfa la ministrul Pricopie. De acolo a pornit „tăvălugul”, corpul de control al ministrului Educaţiei poposind la Vâlcea şi întocmind un raport ce-i este total nefavorabil lui Grigorescu. Luptă politică crâncenă pe ISJ Vâlcea Neregulile găsite de corpul de control al ministrului Educaţiei la Vâlcea au fost se pare doar „cireaşa de pe tort” în cazul lui Remus Grigorescu. Surse demne de încredere ne-au mărturisit că faima pesedistului Grigorescu s-a răspândit destul de repede, iar ministrul Pricopie avea deja „pata” pusă pe el de mai mult timp. Nu se ştie însă care sunt motivele şi ce anume l-a supărat pe şeful învăţământului românesc, însă Grigorescu nu mai avea nicio şansă să primească o prelungire de mandat. Ca urmare, aşa cum spuneam, vineri, 16 august a.c., atât Remus Grigorescu, cât şi colegii săi din fruntea ISJ Vâlcea au primit deciziile de eliberare din funcţie. Acum se dă o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru postul de inspector general şcolar la Vâlcea. Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a avut posibilitatea de a înainta o listă cu trei propuneri, însă el a preferat să-l susţină în continuare pe Remus Grigorescu. Dar cum acesta a ieşit din cărţi definitiv, jocurile încă se mai fac. Variantele sunt multiple, iar dinspre liberali se vehiculează că ar urma să ocupe postul de inspector general nimeni altul decât consilierul local Ion Gherghinaru, iar adjunct să-i fie penelista Mihaela Andreianu.