SPERANŢĂ. Candidează pentru prima dată pentru un post de parlamentar în Colegiul Uninominal Senatorial Brezoi – Horezu, iar calităţile sale manageriale, implicarea şi devotamentul său sunt deja cunoscute de vâlceni. Este vorba de omul de afaceri Remus Daniel Niţu, care a demonstrat de când a început campania electorală că vrea şi poate să se implice în problemele judeţului Vâlcea şi în special în cele ale Colegiului Uninominal Brezoi – Horezu. În periplul său prin nordul judeţului, candidatul USL şi-a dat seama că principalele nemulţumiri ale vâlcenilor sunt legate de lipsa locurilor de muncă, infrastructură şi sănătate. Remus Daniel Niţu este gata de luptă şi este gata să se implice în Parlamentul României pentru a le facilita vieţile oamenilor şi a le oferi un trai mai bun, ţinând întotdeauna cont de părerile şi de doleanţele lor.
CLAUDIA STANCIU
****************************************************************************************************************************************
Lipsa locurilor de muncă, o problemă pentru vâlcenii din Colegiul Nord
Candidatul Uniunii Social Liberale pentru un mandat de senator pe Colegiul Uninominal nr. 2 Brezoi – Horezu, Remus Daniel Niţu, continuă întâlnirile cu cetăţenii din localităţile pe care vrea să le reprezinte în Parlament. Alături de Aurel Vlădoiu, reprezentantul USL pentru Camera Deputaţilor pe colegiul Horezu, Dan Niţu a mers sâmbătă, 17 noiembrie, la târgul de la Marcea, zonă de confluenţă a mai multor localităţi vâlcene. Cei doi au dorit ca astfel să asculte păsurile oamenilor pentru a găsi soluţii astfel încât în forul legislativ să îşi orienteze activitatea în funcţiei de doleanţele pe care aceştia le au. „Nu putem şti ce se întâmplă şi ce nevoi au aceşti oameni dacă nu suntem printre ei. Pentru mine este foarte important să îi cunosc, să le aflu doleanţele şi, la rândul meu, să le spun ceea ce vrem noi să facem pentru ei. Agricultura rămâne un punct important al campaniei mele. De la început am spus că vreau să merg în comisia de agricultură în Parlament pentru că acest domeniu are un potenţial extraordinar care, cel puţin în colegiul Nord, nu a fost exploatat aproape deloc. Cu toţii trebuie să facem un efort pentru a îndrepta aceste lucruri. Oamenii trebuie să îşi recapete încrederea în clasa politică, dar fără comunicare nu se poate iar noi tocmai asta încercăm acum, să comunicăm cu oamenii”, a afirmat reprezentantul USL. Cetăţenii din această zonă spun că vor schimbare pe scena politică naţională şi au cerut candidaţilor să se implice mai mult pentru a crea locuri de muncă în zonă, să îi susţină pe producătorii agricoli şi pe crescătorii de animale şi nu în ultimul rând în salvarea combinatului chimic Oltchim a cărui închidere ar duce la creşterea şomajului în toate localităţile judeţului. Echipa Niţu – Vlădoiu a fost susţinută şi de primarii celor patru localităţi aflate în vecinătatea târgului, Galicea, Stoileşti, Băbeni şi Şirineasa. Ei şi-au declarat sprijinul pentru cei doi candidaţi: „Rolul nostru este să îi aducem pe candidaţi în mijlocul oamenilor pentru a le reda încrederea în clasa politică, pentru că acum oamenii nu prea mai au . Dorim să creăm unitate, dorim ca cetăţenii să simtă că cineva se gândeşte şi la ei. Populaţia a sărăcit foarte mult. Nu mai are bani să cumpere, dar lucrurile pot şi trebuie să revină pe făgaşul normal. Suntem o echipă puternică şi suntem convinşi că domnul Niţu va fi senatorul nostru, pentru că este cel mai potrivit să ne reprezinte”, a precizat Ion Bîzîc, primarul oraşului Băbeni.
Inaugurare drum asfaltat în Valea Satului – Dăeşti
Primăria Dăeşti a inaugurat vineri, 16 noiembrie, în prezenţa candidaţilor Uniunii Social Liberale pe Colegiul Nord – Remus Daniel Niţu, pentru Senat şi Cristian BUICAN, pentru Camera Deputaţilor, primii 800 de metri de drum comunal asfaltaţi din cei nouă kilometri pe care îi are localitatea. Este vorba despre drumul care străbate Valea Satului unde locuiesc câteva zeci de familii şi care a fost asfalt după mai bine de 25 de ani de aşteptare din partea oamenilor. Lucrarea, finalizată în doar două luni, a fost realizată cu fonduri de la bugetul local şi cu o contribuţiei din partea Consiliului Judeţean Vâlcea. „Felicit cetăţenii din Dăeşti pentru că acum patru luni au votat un primar tânăr şi energic, care a dat dovadă că se poate. Trebuie să existe şi aici civilizaţie, pentru că Dăeştiul e la doar doi paşi de oraş. Trebuie să aibă drumuri bune, apă şi canalizare. Pe lângă acestea trebuie să ne luptăm şi pentru locuri de muncă, pentru că fără locuri de muncă, localitatea nu se poate dezvolta şi nici nu poate ajunge la bunăstare. Bunăstarea nu însemnă neapărat bogăţiei, ci o stare normală a oricărui om care munceşte, care are cu ce se hrăni pe sine şi familia lui şi, în general, poate duce o viaţă firească pentru secolul în care trăim. Din partea mea aveţi tot sprijinul”, a precizat reprezentantul USL pentru Senat, Remus Daniel NIŢU.
Încă şase kilometri vor fi asfaltaţi prin HG 577
Prin Hotărârea Guvernamentală 577, în Dăeşti, urmează ca în perioada următoare să fie asfaltaţi încă 5,8 kilometri din drumurile comunale. „Prin lobby-ul pe care domnul Cristian Buican l-a făcut la Bucureşti vom asfalta aceşti 5, 8 kilometri, urmând ca cei trei kilometri care rămân din drumurile comunale şi săteşti să îi asfaltăm fie din bugetul local, fie din nou prin bunăvoinţa domnului deputat Buican şi a domnului Niţu pentru a obţine diferenţa de bani de la Guvern”, a declarat Gheorghe Popolan, primarul localităţii. Dăeştiul nu este singura localitate care va beneficia de sprijinul celor două candidaţi. Deputatul Cristian Buican a precizat că intenţia lor este să aducă sume importante de bani pentru dezvoltarea infrastructurii din localităţile vâlcene: „Astfel de proiecte, ca cel din Dăeşti, prin care vor fi asfaltaţi 5, 8 kilometri, s-au aprobat în majoritatea localităţilor din colegiul Brezoi-Horezu. Cred că nu există localitate care să nu aibă cel puţin un proiect aprobat prin HG 577. Acest program va avea de la începutul anului viitor o altă faţă, în sensul că vor fi unificate programele 577, Ordonanţa Guvernamentală nr.7 şi Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii într-unul singur care, sperăm noi, anul viitor să beneficieze de o finanţare de 1, 5 miliarde de euro şi astfel, într-un timp foarte scurt, să reuşim să aducem infrastructura din mediul rural la nivelul celei europene. E vorba aici de finalizarea aducţiunilor de apă şi a sistemelor de canalizare, precum şi asfaltarea drumurilor comunale şi săteşti”.
Lasă un comentariu