Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Regretabilele greşeli politice ale „ministrului” Valentin Iliescu

PĂCĂLELI. Recent, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, îl acuza pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea că nu a dat bani aproape deloc localităţilor din sudul judeţului, omiţând, totuşi, să informeze opinia publică care sunt demersurile întreprinse de el pentru acordarea de fonduri care să ducă la modernizarea judeţului. Nu de alta, dar politicianul se pregăteşte să candideze taman în zona de sud a Vâlcii, adică în Colegiul Drăgăşani, iar puţină imagine de dragul imaginii nu strică niciodată.

Destul de marginalizat din punct de vedere politic, Valentin Iliescu nu mai reuşeşte de mult timp să-şi facă auzită vocea în spaţiul public şi cu atât mai puţin în propriul său partid, unde este cam greu „digerabil”.

Vă mai amintiţi, probabil, că în urmă cu ceva vreme, în media vâlceană circula informaţia potrivit căreia Valentin Iliescu ar putea primi o sancţiune politică din partea conducerii bucureştene a partidului, pe motiv că-şi atacă prea des colegii şi încearcă o apropiere nefirească, şi totodată periculoasă, faţă de UNPR. Mai mult decât atât, Iliescu are o relaţie destul de tensionată şi cu primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu. Ea a început în momentul în care ministrul secretar de stat şi-a exprimat intenţia de a candida la alegerile pentru fotoliul de preşedinte al PDL Vâlcea. „În ciuda încercărilor lui Romeo Rădulescu de a mă izola, vreau să vă spun că nu va reuşi. Sunt sigur că îi este frică de mine, dar, ştiţi, circulă un vechi proverb românesc care spune aşa: «De ce îţi este frică, de aia nu scapi». S-ar putea să se adeverească în cazul lui”, spunea Iliescu despre colegul său de partid Romeo Rădulescu, primarul Râmnicului.

Minciuna

Am făcut acest scurt remember pentru a reaminti opiniei publice profilul politic al lui Valentin Iliescu, care se pretinde, spre stupefacţia multora, ceea ce nu este. Încercând să mai facă ceva valuri, pedelistul afirma recent că Ion Cîlea nu a dat bani aproape deloc primăriilor din sudul judeţului, „ajutând la sărăcirea acestei zone”.  „Cine judecă lucrurile corect realizează că actuala administraţie a judeţului nu a ajutat deloc localităţile din sudul judeţului. De aici şi sintagma de «sudul sărac al judeţului»”, spunea ministrul. Nimic mai fals!

Reamintim cititorilor noştri că Ion Cîlea a dat bani tuturor localităţilor din sudul Vâlcii, informaţie care se poate verifica foarte uşor pe site-ul Consiliului Judeţean, primarii din această zonă primind în jur de 6 miliarde lei vechi, din 17 cât avea la dispoziţie Consiliul Judeţean. Aşadar, acuzele lui Iliescu nu stau deloc în picioare şi arată că omul este şi rău intenţionat, dar şi prost informat.

Dorel Jurcan, de altă părere

În mod absolut bizar, Dorel Jurcan nu este de aceeaşi părere cu Iliescu, colegul său de partid care-l acuză pe şeful CJ de zgârcenie, precizând că, de fapt, social-democratul Ion Cîlea a „risipit” banii judeţului, fără a face o analiză coerentă din acest punct de vedere „doar din dorinţa de a fi băiat bun” sau, pur şi simplu, pentru a recompensa ajutorul electoral primit de la primari în alegeri. „Dacă arunci o primă privire, şi nu faci o analiză profundă, îţi dai seama că domnul Cîlea a vrut să fie un băiat bun şi a dat bani la toate localităţile. În urmă cu patru ani, atunci când am candidat împotriva lui Ion Cîlea, şi am pierdut, spuneam că judeţul nostru are nevoie de o strategie unică de dezvoltare pe termen scurt, mediu şi lung, lucru care nu s-a întâmplat. De acum 4 ani, banii au fost daţi de Cîlea drept mulţumire pentru voturile primite sau pentru promisiunile unora şi altora că-l vor sprijini în această campanie. Sau, pur şi simplu, scopul său a fost de a părea ca un băiat bun pe ultima sută de metri” – preciza, pe un ton acuzator, Dorel Jurcan.

Din nou ciudat, preşedintele PDL Vâlcea a declarat presei că nu este de acord cu votul consilierilor judeţeni pedelişti care au aprobat, de fiecare dată, bugetul judeţului fără să realizeze că Ion Cîlea „nu face un lucru corect”. „La propunerea consilierilor judeţeni, au fost alocaţi în Vâlcea bani către toate localităţile din judeţul nostru, mai puţin pentru municipiu. Poziţia mea nu este aceeaşi cu cea a consilierilor PDL din Consiliul Judeţean. Şi ce e rău în asta? Şi ei au spus că este o chestiune corectă, pentru că Ion Cîlea a dat bani tuturor. Nu este corect! Lista cu alocarea banilor a fost făcută pe genunchi sau pe colţul unei mese”, a mai spus Jurcan.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU