Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Reacţii dure după ştirea falsă „Iliescu a murit”

Glumele macabre şi de prost gust au început să provoace reacţii dure din partea personalităţilor. Zilele trecute, o ştire falsă, cum că fostul preşedinte al României a murit, a fost rapid răspândită pe reţelele de socializare. Sigur, gluma proastă a fost mai întâi postată pe un blog creat pe platforma wordpress.com, acolo unde anunţa şi ştirea adevărată că Neloson Mandela a murit.

La descriere, pdsrnews.wordpress.com scrie că e „o platformă de ştiri pentru oamenii de stânga din România”, dar Alte detalii despre acest blog şi cine sunt autorii lui nu există.

Numai că, ştirea conform căreia Ion Iliescu a murit a creat panică printre social-democraţi. Mai mulţi lideri PSD au recunoscut că au început să caute pe Internet sau la emisiunile televizate pentru a vedea dacă este adevărat. Ei au dat telefoane peste telefoane şi doar aşa au aflat că era vorba despre o glumă proastă. Primarul Craiovei, Olguţa Vasilesacu, a fost primul care a reacţionat, cerând, printr-o postare pe Facebook, pedepsirea celor responsabili de gluma macabră. „Răspândirea de informaţii false nu se mai pedepseşte? Cât de nemernic să fii să lansezi ştirea că un om (Ion Iliescu) a murit şi el să fie bine merci” – a postat primarul Craiovei pe pagina personală de Facebook.