Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RĂZBOI ÎN USL PE „CAŞCAVALUL” DE LA APAVIL

SUSŢINERE. Într-un comunicat de presă remis tuturor redacţiilor judeţene, deputatul USL, Aurel Vlădoiu, îşi declară susţinerea pentru directorul APAVIL, Cristian Jianu. În acelaşi context, deputatul Vlădoiu admite că în sânul USL se dau bătălii aprige pentru supremaţia în APAVIL Vâlcea. Aducerea la masa dialogului a celor două forţe politice, PSD şi PNL, devine o utopie.

În cadrul USL Vâlcea, deputatul Aurel Vlădoiu a insistat pentru o bună colaborare între PSD şi PNL, chemându-şi permanent colegii la masa dialogului. „Există anumite neînţelegeri pentru că nu a avut loc o discuţie clară privindu-i pe cei mai buni conducători de instituţii pe care USL să-i susţină. Propunerea mea a fost să-i promovăm pe cei mai buni, nu neapărat pe deţinătorii de carnete de partid. Spun acest lucru pentru că guvernarea este foarte dificilă şi ţara are nevoie de cei mai buni profesionişti. Neînţelegeri au apărut şi din cauza faptului că mai mulţi directori de instituţii din Vâlcea (Vamă, Direcţia pentru statistică, ITSRV, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi altele), care au fost instalaţi, în 2006 şi 2007, de către PNL, au câştigat procesele cu guvernele Boc şi Ungureanu şi au revenit în funcţii. În aceste condiţii, trebuia să stabilim că PNL are deja aceşti directori şi era normal ca şi PSD să aibă tot atâţia, iar apoi să se meargă la paritate. Acest brand politic puternic – USL – a fost creat pentru a dezvolta România şi pentru a scoate ţara din criză, nu pentru a crea dispute între parteneri”, susţine deputatul Vlădoiu.

„Mă declar un aprig susţinător al directorului Jianu de la Apavil!”

În acest context, una dintre instituţiile asupra căreia se poartă puternice lupte interne în cadrul USL Vâlcea este Apavil, care urmează să deruleze un proiect de reabilitare a reţelelor de apă din judeţ de peste 100 milioane euro. „Cristian Jianu este cel mai bun profesionist din domeniu! Eu l-am susţinut, când eram prefect, pentru această funcţie, atunci când exista şi Acvarim şi trebuia făcută ordine în acest domeniu. Cristian Jianu a mers şi a negociat inclusiv la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare creditul pentru cofinanţarea proiectului de reabilitare a reţelelor de apă din principalele localităţi ale Vâlcii. În acest fel, a uşurat povara financiară asupra judeţului şi asupra Apavil. Mă declar un aprig susţinător al domnului Jianu şi nu agreez ingerinţele politice în actul de conducere al Apavil, actualul director nefiind înscris în vreun partid politic”, a mai spus Aurel Vlădoiu.

MAGDA POPESCU