Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Puci discret în PNL Râmnicu Vâlcea

Soarta viceprimarului Eduard Vârlan se decide miercuri seară. Propunerea de înlocuire a lui Vârlan, făcută de Liviu Boban

Liniştea din cadrul organizaţiei municipale a liberalilor se spulberă, la doar o lună de la întoarcerea la Primărie a lui Emilian Frâncu. Acesta pare decis să îşi ducă la capăt planul de dinaintea încarcerării survenite ca urmare a implicării sale în dosarul DNA „Mită la Primărie II” şi să îl aşeze de-a dreapta sa, în scaunul de viceprimar, pe consilierul Liviu Boban. Victima mişcărilor politice din interiorul Primăriei Râmnicu Vâlcea ar urma să fie Eduard Vârlan, actualul viceprimar liberal, în ciuda speranţelor acestuia de a îl debarca pe omologul său pesedist Ion Gigi Matei. Vestea i-a luat prin surprindere pe liberalii din municipiu, în condiţiile în care anunţul a fost făcut joi seara de către Boban, la o şedinţă de Birou Municipal de la care au lipsit ceilalţi consilieri locali şi primarul Frâncu.

Război muţesc

După ce a rugat câţiva membri simpli de partid să părăsească sala în care urma să se desfăşoare şedinţa Biroului Permanent Municipal al PNL Râmnicu Vâlcea, Boban a declanşat şocul anunţându-i pe cei prezenţi că miercuri seara, în cadrul unei şedinţe speciale a BPM, se va decide soarta vicelui. „Nu a pronunţat nume, dar în momentul în care a explicat că este vorba de confirmarea viceprimarului, am realizat că vorbeşte de vicele liberal şi nu de Ion Gigi Matei. Citea de pe o hârtiuţă de parcă ar fi venit cu notiţe dictate de altcineva. Nu este exclus ca Frâncu să îi fi spus ce să zică”, explică unul dintre liberalii care au asistat la şedinţă.

„Ce vrea Boban este una, ce votează BPM-ul este altceva!”

Prezent la rândul său la şedinţa şoc a conducerii PNL Râmnicu Vâlcea, Constantin Lazăr consideră ca inoportună declanşarea unei astfel de discuţii în partid. „În fine, ce vrea Boban este una, ce votează BPM-ul este altceva. Nu cred că se va discuta acest lucru în perioada următoare. Nu este o măsură oportună în acest moment şi nici nu cred că este justificată. În plus, fără preşedinte şi ceilalţi consilieri locali întâlnirea de joi nici nu poate fi luată în serios”, consideră Constantin Lazăr. Atât Frâncu, cât şi Liviu Boban neagă că ar încerca să îi facă vânt de pe podium lui Eduard Vârlan. „Nici gând. Am anunţat de când am venit în Primărie că nu am de gând să trec la înlocuirea vreunui viceprimar. Nici pe Gigi Matei, chiar dacă existau câteva motive care să justifice această chestiune. Cum atunci să îl schimb pe al meu? Sunt doar zvonuri”, a declarat primarul Râmnicului.

Confirmare de la PDL : „Ne-au cerut să îi sprijinim să îl înlocuiască pe Vârlan”

Cu toată încercarea liderilor municipali de a păstra tăcerea asupra acestui subiect tabu, problema Vârlan pare într-adevăr să îi frământe pe liberali, iar confirmarea vine tocmai din tabăra pedelistă din Consiliul Local. „Ne-au contactat şi ne-au cerut să îi sprijinim să îl înlocuiască pe Vârlan. Nici eu nu ştiu ce să mai cred. Poate să fie şi un test ca să verifice cu cine ne înţelegem noi din grupul consilierilor liberali. Oricum, ne vom abţine sau vom vota împotrivă. Dacă au probleme între ei în partid să şi le rezolve acolo. Până nu ne vor oferi o explicaţie din punct de vedere administrativ, care să justifice schimbarea de viceprimar, nu avem de gând să intrăm în acest joc. Grupul consilierilor PDL şi-a oferit sprijinul pentru înlocuirea lui Ion Gigi Matei. Atât, un sprijin pe o problemă punctuală”, a declarat liderul consilierilor locali PDL, Cosmin Constantinescu.

La fel de nelămurit în privinţa înlocuirii lui Vârlan se arată şi colegul său de partid, Adrian Panduraşu: „Nu ştiu de o astfel de propunere. Nu am fost la şedinţă pentru că am alte treburi mai importante de făcut decât să fac prezenţa la un circ. De altfel, nu am mai fost de câteva luni la aceste şedinţe. Dacă ajungem să ne schimbăm din funcţie viceprimarii noştri înseamnă că ne-am pierdut minţile”. Următoare şedinţă de Consiliu Local este programată pentru 28 octombrie, o eventuală propunere de înlocuire a viceprimarului liberal urmând să fie trecută pe ordinea de zi după şedinţa de miercuri seara a liberalilor.