Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD Vâlcea la răscruce: Cocoş, Marin sau Andra Bică pentru Primăria Râmnicului?

Constantin Rădulescu îşi joacă soarta politică prin desemnarea candidatului PSD pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. Poporul social-democrat din Vâlcea aşteaptă cu sufletul la gură anunuţul candidatului care se va bate pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. Însă Costi nu se grăbește pentru că știe că miza este chiar cariera sa politică.
„La Râmnicu Vâlcea, la Horezu şi mai sunt câteva localităţi încă nu am putut organiza, din cauza situaţiei cu COVID-19, acele conferinţe de alegeri. Aşteptăm să treacă şi starea aceasta de alertă să vedem cum ne organizăm. Abordăm lucrurile cu calm. Vom vedea pentru ce soluţie vom opta. Am lucrurile sub control, ştiu să fac politică pentru PSD şi pentru ideea pe care am promovat-o de a face treabă în Vâlcea, fără a pune politica în prim plan.
Vreau să se stabilească data pentru alegerile locale, pentru că sunt convins că PSD va câştiga alegerile locale în Vâlcea şi apoi vom avea timp să vorbim şi de parlamentare”, susţine Constantin Rădulescu.
Va sacrifica Costi PSD pe altarul său personal? Probabil că da! Să ne aducem aminte cum s-a ”inserat” în conducerea PSD Vâlcea, când ”greii” Cîlea și Vlădoiu nu dădeau o ceapă degerată pe el. Costi a reușit la acea conferință județeană să ia cu japca postul de președinte executiv chiar de sub nasul lui Gigi Matei.
Mai apoi, Constantin Rădulescu a știu să joace foarte bine cartea compasiunii după moartea lui Cîlea. În condițiile în care majoritatea îl dădeau câștigător pe senatorul de atunci Laurențiu Coca, un foarte apropiat de-al lui Cîlea, Costi a reușit să întoarcă lucrurile în favoarea lui și să câștige prin renunțarea lui Coca la candidatura. Discuțiile aprinse din culise când Ecaterina Andronescu, venită să-l susțină pe Coca, s-a oripilat vizavi de vocabularul trivial al lui Matei, care și-a băgat și și-a scos fără nicio apăsare, dar și prezența Olguței Vasilescu, susținătoarea lui Costi au avut un singur rezultat: Constantin Rădulescu, președinte!
Practic, atunci, în 2016, Matei l-a făcut președinte pe Costi, iar acesta i-a întors favoarea pentru că l-a lăsat în pace pe Gigi Matei până anul acesta când i-a expirat mandatul.
Revenind în anul de grație 2020, Constantin Rădulescu se află în fața unei mari dileme: dacă merge pe varianta lui alianțe cu PER, riscă să piardă președinția CJ Vâlcea, pentru că se știe că voturile din Râmnic sunt decisive pentru câștigarea Consiliului Județean. Dacă, însă, alege să pună un candidat de la PSD, riscă să-și strice prietenia politică cu Gutău.
Prin mediile politice locale, dar şi prin PSD, s-au vehiculat deja câteva nume, care ar putea să facă faţă cu brio unei campanii electorale pentru primăria Râmnicu Vâlcea. Actualul deputat Vasile Cocoş, un tehnocrat, bun profesionist, un fidel al partidului, fără însă mare priză la electorat, Andra Bică, fosta şefă a învăţământului vâlcean, care are anduranţa necesară, dar şi o foarte mare susţinere în teritoriu şi fostul prefect Florian Marin, un personaj care a performat în fruntea Prefecturii, un politician echilibrat şi care ar pune multe beţe în roate unor scenarii deja bine ticluite.