Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

PSD Vâlcea ÎNCOTRO?

foto Vocea ValciiO întrebare firească pentru toţi cei care mănâncă politica pe pâine în loc de micul dejun. Faptul că 12 primari PSD în funcţie au plecat la PNL şi urmează să candideze la alegerile locale din 5 iunie a.c. pe listele liberalilor lasă PSD Vâlcea, cel puţin în degringoladă, ca să nu fim eufemistici.

Deşi pare o tragedie, iar mulţi se grăbesc să spună că, la Vâlcea, PSD se dezintegrează, poate că e mai bine aşa. Poate că tânărul preşedinte Constantin Rădulescu are oportunitatea de a arăta cât de politician este el. Una este să conduci un partid gigant lăsat moştenire de Ion Cîlea, iar alta este să sapi adânc prin comunele judeţului şi să găseşti candidaţii potriviţi tineri sau maturi, compatibili cu doctrina social democrată şi care-şi doresc să candideze pentru funcţia de primar.

Dacă liderii PSD Vâlcea nu ar începe să-şi plângă de milă şi ar deschide ochii mari, ar vedea că în localităţile unde liberalii le-au furat primarii, de altfel, cum şi pesediştii au mai făcut-o, există soluţii. Chiar câştigătoare! Ce-ar fi dacă preşedintele Constantin Rădulescu ar rupe-o definitiv cu trecutul, cu modul în care se făcea politică la PSD şi ar începe un nou capitol?

Constantin Rădulescu probabil nici nu realizează şansa pe care Buican i-a oferit-o pe tavă. Adică, aceea de a arăta oamenilor care votează că se poate face politică şi altfel, fără să furi primari sau candidaţi.

Dar pentru asta trebuie să fii suficient de lider, suficient de responsabil astfel încât să nu ţii cont de niciun partipriu, indiferent din ce parte ar veni.

Slavă Domnului, muniţie are din belşug PSD-ul acum. Important este dacă deputatul Rădulescu vrea într-adevăr să înceapă să tragă.