Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD şi PP-DD au bătut palma: Trancă în locul lui Pistol?

Potrivit informaţiilor venite pe surse, conducerile de la PSD şi PP-DD au bătut palma pentru un protocol la nivel judeţean. În aceste condiţii, oamenii lui Dan Diaconescu au solicitat un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, acolo unde Teodor Trancă îi va lua locul liberalului Bogdan Pistol, mutarea urmând să fie făcută la şedinţa ordinară care va avea loc în luna august. Propunerea va trece de votul majorităţii dacă şi cei doi consilieri ai UNPR, Doru Filip şi Petre Grigore.

„Am auzit ceva, dar nu comentez”

Bogdan Pistol a ajuns în funcţia de vicepreşedinte al CJ după alegerile locale din 2012, câştigate la Vâlcea de Uniunea Social Liberală din care făceau parte PSD, PNL, UNPR şi PC. Celălalt post de vicepreşedinte i-a revenit social-democratului Dumitru Persu, cel care rămâne pe poziţie. „Am auzit o astfel de discuţie dar nu o comentez. Dacă e adevărat, sper să se răzgândească, altfel se vor face de ruşine”, ne-a declarat Bogdan Pistol, fost candidat al PNL pentru primăria Râmnicului.

Ce primeşte UNPR?

O decizie de înlocuire a lui Pistol cu Trancă ar putea crea tensiuni în tabăra puterii, mai precis în rândul uneperiştilor, care ar putea să revendice un post de viceprimar, implicit înlocuirea liberalului Edi Vârlan, despre care s-a vorbit insistent în ultima perioadă. Totuşi, primarul interimar, Ion Gigi Matei, a declarat în repetate rânduri că nu-l va schimba pe Vârlan. Situaţia se poate schimba radical în cazul în care Guvernul României va dispune organizarea de alegeri parţiale pentru ocuparea postului de primar, rămas vacant după condamnarea lui Emilian Frâncu în dosarul de corupţie. Interesant este că la ultimele două şedinte de Consiliu Local, respectiv Consiliu Judeţean, consilierii UNPR le-au arătat pisica aliaţilor de la PSD, votând contra la două propuneri de hotărâri importante.

Cine este Teodor Trancă?

„Teodor Trancă este în acest moment singurul consilier judeţean al PP-DD care este agreat de PSD pentru postul de vicepreşedinte al Consiliuljui Judeţean”, a spus în cadrul unei conferinţe de presă deputatul Marian Ion Cristinel, preşedinte al partidului lui „Nea Dan”. Trancă a fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, a fost implicat într-un scandal de corupţie, fiind trimis în judecată în anul 201, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, în sarcina lui fiind reţinută infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, moment în care a fost suspendat din funcţia pe care o deţinea. Pe scurt, Trancă a fost acuzat că în calitate de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în perioada anilor 2006 – 2010, a pretins şi primit de la Ovidiu Eugen Ciogescu, administrator al SC Electrovâlcea SRL, bunuri electrocasnice în valoare de 5.215,70 lei şi că în aceeaşi perioadă, mai mulţi angajaţi ai firmei lui Ciogescu au efectuat la locuinţele lui Trancă şi la apartamentul fiicei acestuia, lucrări de amenajări interioare şi la instalaţiile electrice şi sanitare, în valoare totală de 14.062,48 lei. Procesul s-a terminat cu soluţia de achitare dictată de Curtea de Apel Piteşti. În anul 2012, Teodor Trancă a fost ales consilier judeţean pe lista PP-DD.