Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Provocări şi soluţii pentru Mediul de Afaceri şi Turism, dezbatere organizată de senatorul Romulus Bulacu

În calitate de președinte al Comisiei Naționale pentru Economie, Mediul de Afaceri, Energie și Turism, din cadrul Partidului Naţional Liberal, senatorul Romulus Bulacu, a organizat marți, 17 iulie 2018, începând cu ora 18:00, în Sala de conferințe, a Hotelului Simfonia Hotel din municipiul Râmnicu Vâlcea, o dezbatere cu tema „Provocări și soluții pentru Mediul de Afaceri și Turism”.

A fost o întâlnire benefică pentru cei peste 60 de oameni de afaceri vâlceni.

Au fost prezenți reprezentanți din toate domeniile de activitate, astfel încât s-a putut creiona o imagine de ansamblu completă, care să includă atât inventarierea problemelor, cât și posibilitățile aplicării soluțiilor propuse.

Schema de minimis MICROINDUSTRIALIZARE 2018, Schema de minimis START UP NATION 2018, informare privind potențialul de creștere a competențelor managerilor și antreprenorilor din regiunea Sud – Vest Oltenia și analiza Băncii Mondiale pe zona Râmnicu Vâlcea, au fost câteva subiecte pe care invitaţii Hildegard Helene Brandl, Marian Voicu şi Maria Moța, le-au supus atenției oamenilor de afaceri din judeţul Vâlcea.

Principala problemă, indiferent de domeniul de activitate, rămâne însă forța de muncă, iar concluzia a fost că dezvoltarea modelului de învățământ dual, prin abordarea în sistemul de educație a unei metodologii, astfel încât resursa umană să aibă o abordare de tip antreprenorial cu accent pe creativitate și inovare, reprezintă o cale de rezolvare.

Pentru mediul de afaceri, accesul la informație este vital. Prin acest demers, s-a încercat să se faciliteze acest aspect, manifestându-se, în același timp, disponibilitatea pentru dialog și preluarea propunerilor venite din partea lor. Pentru că întâlnirea s-a bucurat de succes, se va încerca să se organizeze o altă dezbatere până la sfârșitul acestui an.