Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Rădulescu, tras la răspundere de pesedişti şi liberali

DEGRINGOLADĂ. Haos în Primăria Râmnicului. Aceasta este concluzia pe care au tras-o consilierii locali PSD şi PNL la ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal Rm. Vâlcea. Liderii acestor două grupuri politice, respectiv Gigi Matei şi Eduard Vârlan, au sărit la gâtul primarului Romeo Rădulescu în momentul în care au văzut că pe ordinea de zi au fost trecute la diverse nu mai puţin de 10 proiecte de investiţii. Mai mult decât atât, aleşilor locali le-au fost puse la dispoziţie materialele cu doar o zi înaintea şedinţei, aceştia neavând timp să se documenteze, ei hotărând să se abţină de la vot.

Scandalul a început încă de la primul punct de pe ordinea de zi, când consilierul local PSD, Gigi Matei, a luat cuvântul acuzându-l pe edilul – şef Rădulescu de incompetenţă şi de neputinţă. Acesta i-a reproşat starea jalnică în care arată oraşul, atitudinea sa ca primar faţă de râmniceni, dar şi faptul că niciun angajat al Primăriei nu-l mai ascultă. Astfel s-a ajuns la un schimb de replici între Gigi Matei şi Romeo Rădulescu. „Nu mai este o surpriză pentru noi că materialele şedinţelor de consiliu care vizează sumele din buget şi care urmează să fie alocate sunt trecute la punctul diverse. Constat cu surprindere că excepţia a devenit regulă. Avem pe ordinea de zi, la diverse, investiţii care ridică foarte multe semne de întrebare. Consilierii nu cred că au avut posibilitatea să se informeze asupra materialelor respective. Sper să fie ultima dată când se mai întâmplă aşa. Consilierii PSD nu vor vota materialele care privesc investiţiile, le vom aproba doar pe cele care au un caracter urgent. Este jenant domnule primar să spuneţi aceeaşi placă de patru-cinci luni de zile. Mai bine aţi ieşi pe stradă să vedeţi ce spun oamenii de atitudinea pe care o aveţi faţă de cetăţeni. Consilierii din opoziţie nu au nimic cu investiţiile, ba dimpotrivă le votează cu dragă inimă. Dar vreau să vă atrag atenţia încă odată, dumneavoastră şi aparatului Primăriei că trebuie să intraţi în legalitate şi să daţi proiectele de hotărâri pentru documentare consilierilor în termenul legal. Sunt împotriva atitudinii dumneavoastră de a vă bate joc de prevederile legale. În Primăria Râmnicului nu mai este nimeni dispus să vă asculte” – a spus Gigi Matei, consilier local PSD, susţinut de colegul său liberal Eduard Vârlan.

Primarul acuză

Primarul le-a reproşat consilierilor din opoziţie că refuză să voteze punctele de la diverse, deşi le-au mai votat cu câteva şedinţe înainte, opunându-se astfel dezvoltării oraşului. Romeo Rădulescu a afirmat sus şi tare că încearcă să construiască în oraş, dar nu este lăsat să o facă. Culmea este, însă, că, ieşind pe străzile dezolante ale oraşului, nu poţi să observi decât că tot ce s-a făcut pe vremea lui Gutău a fost distrus în doar câteva luni. „Toate proiectele pe care le supun aprobării, le-aţi mai votat odată. Nu este absolut nimic nou. Nu ştiu când aţi trecut ultima oară pe acolo să vedeţi că investiţia este terminată. Aceste lucrări au fost deja supuse aprobării Consiliului Local şi chiar le-aţi votat! Constat că tot ce ţine de investiţii şi mai ales de bani europeni, pentru că aceste lucrări sunt făcute din aceste fonduri, iar termenul de depunere este chiar astăzi, nu sunt aprobate de opoziţie. Aş dori ca cetăţenii de pe aceste străzi, în general, să ştie că investiţiile propuse nu sunt numai pentru cei de la Putere, sunt şi pentru cei din Opoziţie, iar acesta nu este un motiv să nu voteze. Să ai ceva de obiectat este una, dar să nu votezi o investiţie care blochează activitatea unui oraş este din punctul meu de vedere regretabil. Îmi pare rău, dragi colegi, că nu accesaţi la aceste idei de a construi. Eu vreau să construiesc acest oraş. Dacă dumneavoastră blocaţi investiţiile pe finanţări externe este un lucru complet greşit şi ar trebui să vă duceţi să le spuneţi râmnicenilor că sunteţi împotriva construcţiei de străzi în Râmnic…. Nu este problema mea că nu vă citiţi materialele la timp!” – a afirmat primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu.

CLAUDIA STANCIU