Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Pirneci, erou naţional fără voie

Alesul din Dănicei a „profitat” de articolul din Vocea Vâlcii pentru a-şi prezenta inutila investiţie pe două posturi naţionale de televiziune

Vocea Vâlcii te face cunoscut în toată ţara. Dumitru Pirneci, primarul comunei Dănicei, a ajuns erou naţional fără să vrea. Investiţia de 940.000 lei într-un stadion fără echipă de fotbal l-a aruncat pe edil în faţa camerelor de luat vederi ale televiziunilor naţionale. După Antena 3, a doua televiziune naţională ce l-a luat în prim plan pe edilul care administrează un stadion fără activitate a fost DIGI 24, într-un reportaj despre inutilitatea investiţiilor în zone rurale.

„Vreau echipă, nu mai găsesc jucători!”

Pentru primar situaţia inedită în care se găseşte, cu un stadion nefolosit care a mai costat şi nouă miliarde lei vechi, nu este una convenabilă. „Când am depus documentaţia pentru proiect aveam 30 de tineri care vroiau să joace fotbal. Din cauza situaţiei socio-economice din zonă fiecare dintre aceştia a părăsit comuna. Am încercat să mai găsesc jucători din comunele limitrofe pentru a înjgheba o echipă, dar nu a fost posibil. Zona întreagă se depopulează. Nu îmi rămâne decât să sper în ajutorul unui fiu al satului, Benone Lazăr, fostul finanţator al echipei Internaţional Curtea de Argeş, care a promis că va aduce câţiva jucători aflaţi la sfârşit de carieră pentru a înfiinţa o echipă competitivă în comună”, a comentat primarul Dumitru Pirneci. Construcţia bazei sportive din Dănicei a început în 2009, termenul de predare al acesteia fiind 2012. Cu o valoare totală 939.950 lei, stadionul fără echipă al comunei din sud-estul judeţului a înghiţit 445.000 din bugetul de stat şi 492.950,91 lei din bugetul Consiliului Judeţean Vâlcea.