Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Neagoie i-a tras „ţeapă” lui Ion Cîlea

IPOCRIZIE. După ce i-a promis că va candida la alegerile locale din vara acestui an sub sigla social-democrată, primarul din Ioneşti, Constantin Neagoie, i-a dat un şut politic în „dos” preşedintelui Ion Cîlea, nu înainte însă de a încasa o sumă frumuşică de la Consiliul Judeţean Vâlcea, pentru a-şi plăti lucrările efectuate pe „datorie” în localitate. Pe de cealaltă parte, pesedistul Cîlea îl avertizează pe edil că, în mod cert, va câştiga şi următorul mandat la CJ Vâlcea şi atunci va avea mai multă grijă cum va repartiza fondurile.  

Încă o dată, dacă mai era nevoie, s-a demonstrat că primarul localităţii Ioneşti, Constantin Neagoie, este un cameleon politic, schimbându-şi comportamentul şi convingerile în funcţie de împrejurări şi interese. De când este edil în Ioneşti, acesta îi joacă pe degete atât pe liderii PSD Vâlcea, cât şi pe cei ai PDL şi PNL, făcând „cărţile” în cele trei tabere în funcţie de interesele sale de moment. Nu de puţine ori, Neagoie le-a promis celor trei preşedinţi de partid, respectiv lui Ion Cîlea, lui Dorel Jurcan şi lui Cristian Buican, că va trece în tabăra fiecăruia. I-a minţit pe fiecare în parte cât de frumos a putut, şi-a îndeplinit misiunea de moment, iar apoi le-a întors spatele fără niciun regret. Şi totuşi, în ciuda repetatelor sale „înşelăciuni”, Neagoie şi-a atins de fiecare dată scopul, profitând de naivitatea celor trei lideri de partid de care făceam vorbire. Asta se pare că s-a întâmplat şi în urmă cu aproximativ două săptămâni, când primarul independent din Ioneşti i-a promis preşedintelui PSD Vâlcea, Ion Cîlea, că va candida la alegerile din data de 10 iunie 2012 sub culorile social-democrate. Condiţia impusă de Neagoie a fost ca şeful judeţului să repartizeze din bugetul CJ Vâlcea o sumă de bani Primăriei Ioneşti, pentru ca edilul să poată plăti o parte importantă din lucrările efectuate pe „datorie” pe care le-a făcut în localitate. Zis şi făcut! Ion Cîlea s-a ţinut de promisiune, repartizând suma de 160.000 lei localităţii Ioneşti, şi l-a aşteptat pe Constantin Neagoie să se prezinte la partid pentru a semna adeziunea şi pentru a-şi depune dosarul de candidatură, aşa cum au făcut toţi primarii ce vor candida din partea PSD-ului. Numai că, primarul din Ioneşti nu şi-a mai făcut apariţia, el păcălindu-l pe şeful judeţului cu neruşinare. Gurile rele spun că Neagoie se mai şi laudă cu acest lucru, susţinând că „i-a tras un şut în dos” lui Ion Cîlea.

Avertismentul lui Ion Cîlea

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, pesedistul Ion Cîlea, s-a arătat deranjat de atitudinea primarului din Ioneşti, Constantin Neagoie, pe care l-a avertizat subtil că este pe cale să câştige un nou mandat şi data viitoare va avea mai multă grijă cum va repartiza fondurile. „Nu ştiu ce face şi ce spune primarul din Ioneşti. Eu am repartizat fondurile Consiliului Judeţean în funcţie de necesităţi, dar şi de solicitările edililor. Nu am dat niciun leu în funcţie de numele primarului sau de coloratura sa politică. Ştiu că dânsul avea nevoie de mai mulţi bani pentru a plăti datoriile pentru lucrările pe care le-a făcut în localitate, dar i-am dat cât am putut. În rest, este problema dânsului ce face şi ce spune. Oricum, eu voi fi preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea şi în următorul mandat…” – ne-a declarat şeful judeţului Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU