Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Gigi Matei îl pune la punct pe tânărul pedelist Cosmin Constantinescu

ATAC. Schimb de replici acide între tânărul pedelist Cosmin Constantinescu şi primarul interimar Gigi Matei. Edilul Râmnicului, chiar dacă îşi vede liniştit de treburile administrative ale municipiului, este nevoit să răspundă unor atacuri suburbane şi de multe ori nedrepte.  

Ieşirile publice ale fostului viceprimar Cosmin Constantinescu nu rămân niciodată netaxate, mai ales că tânărul pedelist face câteva greşeli fatale. La ultima sa conferinţă de presă, Cosmin Constantinescu a lansat un atac dur la adresa primarului interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei, acuzându-l pe acesta de laşitate, pentru că nu a avut „curajul” de a semna o hotărâre de Consiliu Local de majorare a energiei termice. „Trebuie să-l felicit public pe domnul viceprimar cu atribuţii de primar, Gigi Matei, pentru abilitatea lui din politică. Trebuie să recunosc că e un om abil. Am găsit la scara blocului unde locuiesc hotărârea de Consiliu Local prin care ni se aduce la cunoştinţă că s-a indexat preţul la energia termică. Corect şi frumos din partea administraţiei locale că anunţă cetăţenii. Dar hotărârea este semnată de Eduard Vârlan, preşedinte de şedinţă. O nouă glumiţă a domnului Gigi Matei care a pasat pisica la colegul de alianţă de la Partidul Naţional Liberal. Păi, când Primăria are de făcut un anunţ public, de fiecare dată, acesta trebuie asumat de reprezentantul legal, de ordonatorul principal de credite. Trebuie să recunosc şi abilităţile unui om politic şi, nu e o ironie, vă spun sincer, chiar a crescut în ochii mei domnul viceprimar cu atribuţii de primar că se pricepe la politică, ştie să jongleze, să scoată castanele din foc cu mâna altuia” – a spus Cosmin Constantinescu.

Sigur că afirmaţiile ex-viceprimarului PDL au fost infirmate de primarul Gigi Matei, care i-a dat tânărului o lecţie de administraţie şi de moralitate pe care nu o va uita uşor. Edilul interimar al Râmnicului i-a transmis lui Constantinescu că, din păcate pentru el, nu cunoaşte Legea administraţiei publice locale şi că ar trebui să se pună cu burta pe carte. Conform legislaţiei în vigoare, hotărârile de Consiliu Local se semnează de preşedintele şedinţei şi de secretarul municipiului. „Cosmin Constantinescu se află într-o gravă eroare şi este păcat că atâta timp cât a fost viceprimar nu a reţinut nimic din Legea administraţiei publice locale. Hotărârile de Consiliu Local se semnează de către preşedintele de şedinţă şi de către secretarul municipiului, iar la acea dată preşedinte de şedinţă a fost domnul Eduard Vârlan. O hotărâre de Consiliu Local nu se semnează de către primar care face parte din Executiv, nu din Legislativ. Primarul trebuie să ducă la îndeplinire hotărârea Consiliului Local, dar Cosmin Constantinescu mai are multe de învăţat pentru a putea vorbi” – ne-a declarat primarul interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei.  

Gigi Matei: „Pedeliştii spun numai tâmpenii”

Tânărul pedelist Cosmin Constantinescu a continuat seria aberaţiilor în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o alături de deputatul Romeo Rădulescu. El a spus că primarul interimar al Râmnicului este de vină pentru că fostul acţionar majoritar de la CSM Râmnicu Vâlcea a decis să se mute cu echipa în alt oraş, municipiul nostru pierzând astfel încă un investitor. „Am mai pierdut încă un investitor, gonit de administraţia locală. Este vorba de domnul Cătălin Rufă, acţionarul majoritar al Clubului Sportiv Municipal. Domnul Rufă, de vreo doi-trei ani plătea salariile aici la Râmnicu Vâlcea şi aducea banii produşi la Bucureşti şi îi investea aici. Voia chiar să-şi extindă afacerea la Râmnicu Vâlcea, să-şi deschidă un service mare, a testat piaţa, dar în momentul în care reprezentanţii administraţiei locale încearcă să te fraierească efectiv, să-ţi pună în cârcă cheltuieli pe care nu le-ai făcut tu… L-au scos dator. Efectiv, l-au pus să plătească nişte cheltuieli privind utilităţile la toată baza sportivă. Iar acolo sunt cluburi de box, atletism, haltere care îşi desfăşoară activitatea şi nu sub egida Clubului Sportiv Municipal. Nu era corect. Eu cred că un investitor trebuie atras, sprijinit, susţinut. Domnul Rufă a ştiut ce înseamnă sprijin din partea administraţiei locale aşa că a plecat la Reşita, unde primeşte o sumă de 3 ori mai mare de la Primărie şi bineînţeles sprijin real” – a declarat Cosmin Constantinescu.

Sigur că şi de această dată, primarul interimar Ion Gigi Matei a replicat dur şi l-a pus la punct pe tânărul pedelist. Edilul a explicat că de când a venit investitor la CSM, Rufă nu a ştiut decât să „fraierească” administraţia publică locală şi să se sustragă de la cheltuielile administrative. „Trebuie să lămurim aceste probleme pentru că pedeliştii spun numai tâmpenii. Cosmin Costantinescu, dacă ar înţelege ceva, ar trebui să ştie situaţia pentru că face parte din CA al CSM Râmnicu Vâlcea. Aşadar, trebuie să spun că prin contractul de asociere, Cătălin Rufă a luat în administrare toate spaţiile de la Zăvoi, de unde încasa chiriile pe care trebuia să le verse în contul Primăriei Râmnicului. Ulterior, Primăria contribuia cu cele 6 miliarde de lei pe an, adică 500 de milioane de lei lunar, bani pe care s-a obligat să-i plătească în calitate de acţionar minoritar. Numai că, Rufă a încasat chiriile respective, dar a uitat să le vireze în contul Primăriei Râmnicului, deşi Primăria i-a virat cele 6 miliarde de lei promise. Sigur, se putea face o compensare cu aceste chirii, apoi Primăria vira contribuţia sa dacă mai era ceva de virat. Dar, nici acest lucru nu s-a făcut. De asemenea, conform contractului de asociaţie, Primăria Râmnicului, ca acţionar minoritar cu 32%, trebuia să primească 32% din suma cu care CSM l-a vândut pe portarul Laurenţiu Brănescu la Juventus Torino. După cum bine se ştie, Cătălin Rufă l-a vândut cu 450.000 de euro, dar Primăria Râmnicului nu a văzut niciun leu din aceşti bani. Aşa că, putem spune că a fost cea păcălită de Cătălin Rufă şi nu noi l-am forţat să se mute în alt oraş” – a mai spus primarul interimar Gigi Matei.

CLAUDIA STANCIU