Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Dumitru Pearcu va candida independent în Colegiul Horezu

DECIZIE. Edilul localităţii Tomşani a anunţat că se va înscrie în lupta pentru câştigarea unui post de deputat în Colegiul Uninominal Horezu. Chiar dacă nu va fi lăsat să îşi depună candidatura din partea USL, Dumitru Pearcu a decis să meargă ca independent şi să îi sufle postul lui Aurel Vlădoiu, acesta din urmă nemaifiind dorit de primarii din zonă.

Deputatul PSD Aurel Vlădoiu are motive de îngrijorare, primarii social-democraţi din zona Horezu s-au răzvrătit împotriva sa şi plănuiesc, în secret, scoaterea sa pe tuşa politicii. Altfel spus, deşi este oficial candidatul USL pentru Colegiul Uninominal Horezu, Aurel Vlădoiu are şanse mari să rămână pe dinafară, deoarece a rămas fără sprijinul primarilor PSD, sprijin de care va beneficia edilul localităţii Tomşani, Dumitru Pearcu. De curând, acesta din urmă a decis să îşi încerce norocul la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012, chiar dacă o va face din postura de independent. La ultima şedinţă a Comitetului Executiv Judeţean al PSD Vâlcea, Dumitru Pearcu a anunţat că îşi doreşte să candideze pe Colegiul Uninominal Horezu, cerând sprijinul colegilor săi. „Consider că după 23 de ani de primar, după o pregătire profesională adecvată, după ce am acumulat destulă experienţă în administraţie vreau să candidez pe Colegiul Uninominal Horezu. Dumneavoastră decideţi acum, pentru că acest birou este cel ce decide ce se întâmplă în judeţ. Cred că aş fi îndreptăţit şi trebuie să avem în vedere şi situaţia actualului deputat. Eu voi susţine orice candidat USL care candidează pe Senat, dar dumneavoastră trebuie să cunoaşteţi realitatea din teren. Ne cereţi să fim realişti şi responsabili pentru alegerea unui candidat în Colegiul Rm. Vâlcea – Sud, dar la celelalte colegii nu vă gândiţi câte şanse avem să câştigăm” – a spus primarul localităţii Tomşani, Dumitru Pearcu.

Numai că, jocurile în cadrul PSD-ului erau deja făcute, iar decizia fusese luată chiar de conducerea centrală a partidului, care a anunţat de ceva timp că actualii parlamentari vor rămâne pe posturi. Chiar liderul Ion Cîea i-a reamintit primarului din Tomşani aceste lucruri şi i-a mărturisit că acum este imposibil să se mai schimbe candidatul. În aceste condiţii, Dumitru Pearcu a anunţat că nu va renunţa şi că îşi va depune candidatura ca independent, chiar dacă, în acest mod, pune în pericol un mandat al USL-ului. „În acest moment sunt în discuţie privind o serie de variante asupra candidaturii mele. Voi candida fie din partea USL, fie independent. Nu am nicio problemă cu deputatul Vlădoiu, vreau doar să candidez. Îl respect, nu m-am certat cu el. Dar, oricum voi candida independent dacă nu se poate din partea PSD” – ne-a mărturisit Dumitru Pearcu, primar al localităţii Tomşani.

CLAUDIA STANCIU