Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul din comuna natală îl arată cu degetul

RÂCĂ. Acţionând mişeleşte, preşedintele liberalilor vâlceni a cerut sancţionarea primarilor PNL care au participat la ultima şedinţă a ADI APA Vâlcea, el nefiind însă prezent la întâlnirea BPT. Primarul localităţii Perişani, fiind unul dintre cei vizaţi, a reacţionat dur la această veste. Chiar dacă e edilul localităţii unde Cristian Buican s-a născut şi a crescut, Ion Sandu nu s-a sfiit să îl critice pe şeful său de partid, amintindu-i că prin voturile aduse de el şi colegii săi primari, acesta a ajuns în Parlamentul României. Primarul de la Perişani a ameninţat că, dacă va fi sancţionat, îşi va da demisia din partid.   

Răscoală la liberali. Nu mai departe de sfârşitul săptămânii trecute, o şedinţă a Biroului Permanent Teritorial (BPT) al PNL Vâlcea i-a pus pe jar pe mare parte din primarii penelişti care au participat la ultima întâlnire a ADI APA Vâlcea. Preaiubitul şi preamăritul lor lider de partid, Cristian Buican, s-a gândit să-şi răzbune nervii pe proprii săi colegi pentru că a pierdut o bătălie cu Ion Cîlea. Astfel că, el a cerut sancţionarea edililor care au participat la respectiva întâlnire şi au votat pentru intrarea în ADI APA a 17 noi membri, în ciuda „sfaturilor” primite de conducerea partidului de a nu se prezenta la şedinţă. În total sunt 15 primari care au intrat în vizorul liderului Cristian Buican, printre ei numărându-se atât cei ce sunt membri ADI APA Vâlcea, cât şi cei ce aspirau să intre în asociaţie. Aşadar, este vorba despre edilii Ion Sandu (Perişani), Dan Săraru (Şirineasa), Dumitru Drăgici (Sălătrucel), Gheorghe Pîrvulescu (Păuşeşti-Otăsău), Ion Buşagă (Berislăveşti), Constantin Liţoiu (Zătreni), Ion Lixandru (Lădeşti), respectiv despre primarii Gheorghe Mirea (Budeşti), Maria Dina (Runcu), Gheorghe Melente (Drăgoeşti), Ion Năfliu (Galicea) şi Gheorghe Anghel (Olanu) Sonia Iliescu (Racoviţa) şi Cătălin Daneş (Titeşti). Pe lângă aceştia, în „belea” a mai intrat şi primarul din Horezu care şi-a trimis reprezentantul la şedinţă.

Sigur, încercând să fie diplomat, liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, a introdus pe ordinea de zi a BPT un punct în care a propus să se facă o „analiză” a prezenţei primarilor liberali la şedinţa ADI APA, încălcându-i astfel ordinele. De fapt, Buican cerea sancţionarea edililor, dar nu şi-a făcut simţită prezenţa la şedinţa BPT pentru a scăpa basma curată, lăsând însă dispoziţii clare „căţeilor” săi de casă. S-a insistat mult să se ia în considerare discutarea acestui punct, însă majoritatea membrilor BPT, conştienţi de consecinţele acestui fapt, au insistat să se discute problema în prezenţa preşedintelui Cristian Buican.

Deşi au scăpat pe moment de sancţionare pe linie de partid, primarii vizaţi nu au primit prea bine vestea, ei reacţionând dur la adresa liderilor lor din PNL Vâlcea. Cel mai vehement a fost primarul localităţii Perişani, Ion Sandu, care a fost extrem de nemulţumit de „nesimţirea” şefilor săi de partid pe care i-a ajutat cu voturi să acceadă la funcţii înalte. El a dat de înţeles că, în cazul în care se vor lua măsuri împotriva sa, este dispus să plece din PNL. „Dacă ne sancţionează înseamnă că vor rămâne cu cei nesancţionaţi. Am participat la şedinţa ADI APA Vâlcea cu o bază legală şi pentru a apăra interesele localităţii mele. Este o noutate pentru mine să aud că am fost propus pentru sancţionare şi ar fi o premieră pentru că nu am fost niciodată sancţionat. Mi se pare bizar să fii sancţionat de oameni care au ajuns în funcţii mari datorită muncii noastre din teren. Sunt chiar mâhnit de acest lucru, pentru că numai eu ştiu câte voturi am adus la alegerile parlamentare pentru cei care acum s-au dus în Parlamentul României. Acum au nesimţirea să zică că ne vor sancţiona doar pentru că am mers la o şedinţă pentru binele comunelor noastre. Şi mai este ceva. Noi nu am fost anunţaţi de nimic, iar ei voiau să ne sancţioneze în lipsă. Eu ştiu că orice sancţiune luată de superiori împotriva inferiorilor se face după o cercetare prealabilă. Noi aveam dreptul de a ne apăra. Chiar mi-aş dori acum să se ia o măsură împotriva mea, pentru a vedea şi eu cum sancţionează un om care a muncit pentru ei” – ne-a declarat primarul localităţii Perişani, Ion Sandu.

Nici primarul de la Şirineasa, Dan Săraru, nu a fost prea încântat, însă nu a dorit să comenteze prea mult pe această temă: „Nu vreau să torn mai mult gaz pe foc. Important este că nu s-a luat nicio măsură şi nici nu s-a discutat pe această temă” – ne-a declarat primarul Dan Săraru.

CLAUDIA STANCIU