Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarii vâlceni ademeniţi de mirajul Puterii

Ordonanţa de Urgenţă ce permite migraţia primarilor fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern. Ordonanţa va intra în vigoare de la 1 septembrie, ceea ce înseamnă că primarii vor putea opta pentru un alt partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Primul primar din Vâlcea care este hotărât să facă pasul decisiv spre PSD este Gheorghe Şerban, primarul comunei Goleşti. În data de 29 august a.c. a avut loc şedinţa de Consiliu Local Goleşti, unde primarul şi-a făcut cunoscute acţiunile politice viitoare.

„Astăzi în şedinţa de Consiliu Local Goleşti – Jud. Vâlcea, primarul fără conţinut Gheorghe Şerban PDL, a spus că este hotărât să treacă la PSD, cică, pentru a continua proiectele. Care proiecte? Care continuitate? De când dădea el târcoale!! Acum se pare că i se îndeplineşte visul! Mai vrea un mandat! Se pare că toate încăperile primăriei vor suferi schimbări, vor fi vopsite cu roşu, inclusiv perdeluţele, de la care se pare că face şi el cu mâna PDL-ului” – susţine un consilier local de la Goleşti.

Contactat telefonic de redactorii VOCEA VÂLCII, primarul Gheorghe Şerban neagă categoric informaţia, susţinând că nu s-a discutat despre aşa ceva. „Eu am coloană vertebrală, doamnă! Nu fac aşa ceva! Fac politică de dreapta din 1992, iar din 1996 sunt primar” – a mai adăugat edilul. Nu putem decât să aşteptăm să vedem cât de vertical este onorabilul Gheorghe Şerban de la Goleşti.

PNL Vâlcea pierde doi primari?

De asemenea, gânduri de schimbarea doctrinei politice are şi primarul PNL de la Vaideeni, Daniel Băluţă, despre care Ion Cîlea a spus în urmă cu ceva timp că el l-a recomandat la PNL, pe vremea când erau în alianţa USL. Informaţii din interiorul PSD dau ca sigură trecerea lui Băluţă în tabăra social-democraţilor, mai ales că tatăl lui conduce PSD-ul de la Vaideeni.

„Nici la alegerile locale de anul trecut nu am luat niciun primar PDL să îl pun să candideze din partea PSD. Aşa au făcut liberalii, nu eu şi acum se laudă că au mai mulţi primari. Păi să îşi aducă aminte că doi primari i-am dat eu, la Lădeşti pe doctorul Lixandru, care era vicepreşedinte PSD şi la Vaideeni pe fiul preşedintelui PSD de acolo. Eu am crezut în USL la Vâlcea, însă se pare că am fost singurul. Nici nu s-au terminat bine alegerile şi ei au început să se laude că au mai mulţi primari, deşi eu le dădusem doi şi mai încălcaseră şi înţelegerea de a nu racola edili PDL” – susţinea Ion Cîlea, într-un interviu pentru VOCEA VÂLCII din data de 21 martie 2013.

Zvonuri sunt şi în ceea ce priveşte soarta primarului liberal de la Berislăveşti, Gheorghe Buşagă, despre care se aude că ar dori să treacă la partidul lui Tăriceanu.

Cei doi edili au fost contactaţi telefonic, însă nu am reuşit să luăm legătura cu ei.