Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarii PSD au sărit la gâtul lui Ion Cîlea

SCANDAL. Ultima şedinţă a Comitetului Executiv al PSD Vâlcea a fost un coşmar pentru preşedintele Ion Cîlea, care a ieşit cam „şifonat” în urma discuţiilor aprinse cu primarii. Prinzând momentul propice de a-i aduce reproşuri pentru că nu şi-a respectat promisiunile, edilii PSD au sărit ca „lupii în haită” la grumazul liderului Ion Cîlea.

Aşa cum era de aşteptat, cel care a început seria atacurile a fost primarul localităţii Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, care este extrem de nemulţumit în primul rând de atmosfera proastă din partid, dar şi de lipsa de interes a liderilor PSD Vâlcea faţă de problemele financiare cu care se confruntă administraţiile publice locale. Mai mult decât atât, Voicescu a declarat de nenumărate ori că este nemulţumit de promisiunile deşarte ale liderului social-democrat, Ion Cîlea, promiţând vrute şi nevrute la alegerile locale, dar şi în campania pentru referendum şi nu s-a ţinut de cuvânt nici până acum. „Minţiţi pentru a nu ştiu câta oară domnule Cîlea. Vă aduc aminte că ne-aţi făcut numeroase promisiuni la alegerile locale şi la referendum. Aţi spus la locale că primele 3 localităţi ce vor aduce cele mai multe voturi la judeţ vor fi răsplătite, iar primele 10 localităţi ce vor scoate oamenii la vot la referendum vor fi, de asemenea, răsplătite. Nu s-a întâmplat nimic până acum. Unde sunt proiectele pe care ni le-ai promis? Am fost pe primul loc şi la locale şi la referendum şi nu mă ajutaţi acum cu nimic. Vorbiţi doar aiurea!” – a spus primarul din Fârtăţeşti.

„De ce ne apostrofaţi, domnule Cîlea?” – Ionel Dragu

La rândul său, primarul localităţii Diculeşti, Sabin Cupăreanu, pus pe ceartă, i-a reproşat liderului PSD Vâlcea că nu îl ajută să modernizeze drumurile şi podurile din localitate şi de aceea este nevoit să îndure reproşurile şi înjurăturile concetăţenilor săi. Cel mai dur discurs al şedinţei a fost de departe cel al primarului de la Măldărăşti, Ionel Dragu, care s-a arătat indignat că edilii sunt aduşi la tăcere ori de câte ori doresc să-şi exprime nemulţumirile. Mai mult decât atât, edilul spune că miniştrii PSD le închid uşa în nas atunci când se duc cu problemele localităţilor lor, iar liderii social-democraţi de la Vâlcea nu fac nimic în acest sens, neştiind să se impună la centru. „Nu este bine că nu ne lăsaţi să ne spunem ofurile. De ce ne apostrofaţi, domnule Cîlea? Ne aduceţi aminte la fiecare şedinţă cât ne ajutaţi şi cât de aproape sunteţi de noi. Păi de aceea v-am ales şi de aceea sunteţi în fruntea Partidului Socialist. Nu ştiu de ce vă supăraţi când ridicăm problemele comunităţilor pe care le reprezentăm. Ne aduceţi în şedinţă, ne promiteţi diferite locuri şi ne puneţi să propunem proiecte numai în preajma alegerilor, iar după aceea ne daţi cu şutul. Nu suntem sprijiniţi la ministere deloc şi ne închid miniştrii noştri uşa în nas ori de câte ori mergem la ei. Ajung în vârful piramidei cu ajutorul nostru şi ne dau cu piciorul” – a spus indignat primarul localităţii Măldărăşti, Ionel Dragu. În final, pentru a-i împăca cât de cât, preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, le-a propus primarilor să aibă o întâlnire zilele viitoare, la care să discute problemele fiecărei localităţi în parte, iar el ulterior să meargă la Bucureşti la ministere şi să încerce să le rezolve.

CLAUDIA STANCIU