Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Primăria DICULEŞTI, transformată de CUPĂREANU în Asociaţie Familială

foto arhiva Vocea ValciiLocalitatea Diculeşti din judeţul Vâlcea a devenit centrul politicii autohtone, după ce liberalii au reuşit să-i convingă pe fiul primarului Cupăreanu să se lepede de doctrina social-democrată şi să treacă la liberalism.

Nici nu a fost greu, mai ales că toate jocurile şi negocierile au fost făcute de tatăl acestuia, primarul în funcţie, Sabin Cupăreanu. Cum seniorul Cupăreanu nu mai poate candida, având oarece probleme penale, acesta şi-a scos fiul la mezat, negociind la sânge cu liberalii.

De fapt, cine este Sabin Cupăreanu? Primarul din Diculeşti s-a transformat într-un fel de dictator în comuna pe care o conduce. Pe lângă faptele sale de huliganism, despre care vom scrie câteva rânduri mai jos, edilul PSD a făcut şi o serie de fapte penale, pentru care a venit timpul să răspundă în faţa oamenilor legii.

ANI a intrat pe fir la Diculeşti

În luna iunie 2015, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au descoperit că Sabin Cupăreanu, primarul din comuna Diculeşti, a călcat legea-n picioare, făcând din primărie un fel de asociaţie familiară. Nu ar fi asta atât de grav dacă nu ar fi şi penală întreaga poveste, motiv pentru care Sabin Cupăreanu s-a ales cu acuzaţiile de conflict de interese administrativ şi penal, dar şi abuz în serviciu.

Conform inspectorilor ANI, primarul PSD Sabin Cupăreanu şi-a angajat fiica la Primăria Diculeşti, iar pentru acest lucru el a emis personal dispoziția privind constituirea comisiei de examen pentru ca odrasla sa să poată ocupa funcția de administrator public. Mai mult, el a emis și dispoziția privind angajarea fiicei sale cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, începând cu data de 02 noiembrie 2009.

Şi nu s-a rezumat doar la atât, el a întocmit, conform ANI, „expunerea de motive și inițierea proiectului de hotărâre prin care a propus Consiliului local modificarea statului de funcții al aparatului propriu din cadrul Primăriei Comunei Diculești și al consilierilor locali, precum și a organigramei, în sensul introducerii noii funcții de administrator public, deja ocupată (urmare a acestui proiect, a fost adoptată ulterior de către C.L. al Comunei Diculești hotărârea privind aprobarea modificării statului de funcții al aparatului propriu din cadrul Primăriei Comunei Diculești și al consilierilor locali, precum și anexele)”.

Cercetat penal pentru că şi-a angajat fiica la primărie

Aşa cum spuneam, în acest caz, documentele penale au ajuns şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălcești, județul Vâlcea, ANI cerând procurorilor să-l ancheteze pe Cupăreanu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese și abuz în serviciu.

„A emis dispoziția în baza căreia a încheiat și semnat contractul individual de muncă al fiicei sale în funcția de administrator public, fără concurs, în baza unui examen, și fără aprobarea consiliului local; a angajat cheltuieli din bugetul local, fără aprobarea Consiliului local, postul de administrator public nefiind prevăzut în organigramă și stat de funcții; a întocmit expunerea de motive și a inițiat proiectul de hotărâre prin care a propus Consiliului local modificarea statului de funcții al aparatului propriu din cadrul Primăriei Comunei Diculești și al consilierilor locali, precum și a organigramei” – se arată în comunicatul ANI.

Huliganul din primărie

Aşa cum spuneam, primarul din Diculeşti, Sabin Cupăreanu, este un personaj extrem de controversat. În ultimii ani, el a fost implicat în câteva conflicte destul de grave, iar redactorii Vocea Vâlcea au şi dezvăluit câteva dintre ele.

Unul dintre acestea a avut loc în 2012, când a transformat Consiliul Local într-un adevărat câmp de luptă. Primarul Cupăreanu l-a luat pur şi simplu la bătaie pe un consilier local PDL, cu care avea o dispută asupra unui punct de pe ordinea de zi. Alesul pedelist a ieşit destul de „şifonat” din mâinile edilului,el alegându-se atunci cu faţa desfigurată de la pumnii încasaţi, dar şi cu un dinte sărit. Alesul PDL a depus plângere penală împotriva primarului din Diculești. Şi incidentul acesta nu este singular, pentru că Sabin Cupăreanu a mai fost acuzat de o candidată a PPDD de agresiune fizică, chiar în campania electorală din 2012.

Printre alte acuzaţii penale la adresa primarului localității Diculești, Sabin Cupăreanu, se numără şi acuzaţia mătuşii sale. Maria Cupăreanu, a cerut să intre în posesia unui teren pe care l-a moştenit, însă edilul pe lângă faptul că a refuzat să-i dea titlu de proprietate, el a mai şi înjurat-o şi ameninţat-o pe mătuşa lui. Femeia l-a acuzat atunci de abuz în serviciu.