Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Preşedintele CJ Vâlcea, APEL către guvernanţi: Se poate?

România se apropie cu paşi repezi de intrarea în scenariul 4 în ceea ce priveşte numărul de persoane contaminate de Coronavirus. Intrarea în scenariul al 4-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (peste 2000 cazuri).
Deocamdată, numărul celor contaminați cu Covid-19 a depășit 1700 și au fost înregistrați 43 de morți, între care un bărbat de 39 de ani fără niciun fel de boli și o tânără de 27 de ani, care avea diabet.
În acest sens, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, face apel la autoritățile guvernamentale de a finanţa rapid primăriile, spitalele şi Consiliile Judeţene pentru a putea face faţă acestui scenariu, pe care, după câte se vede, nu îl mai putem evita.

„Se poate?
Domnilor de la Guvern, dați bani primăriilor, pentru că primarii se luptă cu mâinile goale să țină situația sub control!
Domnilor de la Guvern, dați bani direct spitalelor, din bugetul CAS sau din alte surse, pentru echipamente de protecție, containere de triaj pacienți, aparate de testare, etc.!
Domnilor de la Guvern, dați bani CONSILIILOR JUDEȚENE pentru DGASPC-uri! Noi am cerut de aproape o lună și… ferească Dumnezeu să „bubuie” COVID aici!
Domnilor de la Guvern, dați bani către CONSILIILE JUDETENE, să aibă cu ce plăti transportul și cazarea cadrelor medicale!
Dacă nu vreți să-i dați CONSILIILOR JUDETENE, dați-i direct primăriilor sau spitalelor, numai dați-i!
P.S. Tibi Costea, ai fost primar, ne cunoaștem de mult timp, poate te gândești să renunți la atacarea în contencios a hotărârii CJ, prin care au fost alocați bani primăriilor pentru cheltuieli de funcționare, programe de dezvoltare, cofinanțari, etc. Primarii au mare nevoie de acești bani! Te rog să te gândești, Tibi Costea, că e o situație de criză!
Cu prietenie, te rog!”, arată Constantin Rădulescu.