Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PREMIERUL ORBAN la Vâlcea: Alegeri în două tururi de scrutin, prioritate pentru PNL

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în Vâlcea, că proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi va fi dezbătut, din nou, în Parlament, după 1 februarie. Potrivit acestuia, proiectul ar putea trece în Camera Deputaţilor cu 173 de voturi, cu 8 voturi mai multe decât este necesar.
„Este în dezbaterea parlamentului. Când va reîncepe sesiunea parlamentară, după 1 februarie, se poate relua discuţia. În ceea ce ne priveşte, avem proiect de lege şi noi susţinem acest proiect de lege, iar în baza evaluării pe care am făcut-o, există posibilitatea condiţiilor unei mai bune mobilizări a parlamentarilor care susţin alegerea primarilor în două tururi, în aşa fel încât acest proiect să fie adoptat în Camera deputaţilor. E nevoie de 165 de voturi şi, din evaluarea care am făcut-o, putem să mobilizăm în jur de 172-173 de parlamentari”, a declarat Ludovic Orban, în judeţul Vâlcea.
Premierul a mai adăugat că se fac pregătiri intense şi pentru desemnarea candidaţilor care vor intra în cursa pentru alegerile locale.